Aiheittain

perjantai 6. heinäkuuta 2018

Median vahva usko vaikuttamiseen

Aamun aviisissa luen pääkirjoituksen harvoin, mutta nyt oli se pakko lukea ja vielä kahteen kertaan. Sivun reunassa on vielä aviisin yhteystietojen alla teksti "vastuullista journalismia." Voitte varmaan arvata, että kahvinjuonnista ei meinannut mitään tulla, kun rupesi lause lauseelta naurattamaan enemmän.

Onhan tämä vastuullinen media pelotellut meitä Trumpilla, Itävallan kansakin äänesti väärin eikä italialaisetkaan vastuuta tunteneet, kun äänestivät vielä kaksi populistista puoluetta valtaan. Nämä kauheudet aiheuttivat luonnollisesti vastuullisen journalismin edustajissa valtaisan heinänuha-aallon, puhumattakaan tyrmistyksen tärinästä, jota ei helpottanut edes raaka kossupaukku. Peräpukamatkin ärtyi ja hiukset harmaantuivat hetkessä ilman apuaineita. Hui kauhistus.

Tämän aamun kauhistuksen aiheena oli Ruotsin tulevat vaalit, jotka koittavat parin kuukauden päästä. Luonnollisesti otsikon teksti oli 12 millimetrin korkuiset ja vielä boldina ja se kuului: "Pelastakaa Ruotsi." Lainaan pääkirjoituksen loppua: "Maltillisten porvareiden ja sosiaalidemokraattien on pystyttävä kokeilemaan ruotsalaisittain täysin ennen näkemätöntä sinipunayhteistyötä - vaikka vain demokratian pelastamisen nimissä."

Siispä Ruotsia uhkaa Somorran ja Gomorran kaltainen hävitys (I Mooseksen kirja, 19 luku, jakeet 24-26), sillä Ruotsidemokraatit ovat jo selkeästi galluppien kakkonen, ainakin mikäli pääkirjoituksen henkeä jotenkin yrittää tulkita. Lainataan hieman: "Nyt ollaan siinä tilanteessa, jossa äärioikeistolaisilla olisi mahdollisuus vaatia varsin keskeisiä paikkoja hallituksessa." Kirjoituksen mukaan tämä johtaa hallitsemattomaan politiikkaan ja Ruotsidemokraattien intoon sulkea rajansa. Eikö loppupeleissä itsenäisellä maalla ole oikeus päättää ketä sinne tulee?

Toimittajillamme tuntuu olevan vahva usko, että he voivat vaikuttaa toisen maan kansalaisten äänestyskäyttäytymiseen. Koska nämä yliopiston tai ammattikorkean käyneet maailmanparantajat ymmärtävät, ettei heidän riipaisevat kirjoitukset vaikuta vaalien tuloksiin puolen punaisen puupennin vertaa ulkomailla? Kuitenkin heillä tuntuu usko olevan yhtä vahva, kuin muinoisella nunnalla, mitä tulee muiden valtioiden vaaleihin.

6 kommenttia:

 1. "...ettei heidän riipaisevat kirjoitukset vaikuta vaalien tuloksiin puolen punaisen puupennin vertaa ulkomailla?"

  Voidaan laittaa vaikuttamaan.

  Ulkomaiset nuivat äänestäjät täytyy saattaa tietoisiksi siitä, että heitä vastaan käydään lokakampanjoita Suomea myöten.

  Meillä on vastassamme kansainvälinen mokukoneisto, joka koostuu käytännössä koko mediasta, EU:sta ja jopa viihdetaiteilijoista ja muista mielipidevakuttajista.

  Heidän on ymmärrettävä miten väärän kuvan saavat jos uskovat suomalaisia valemedioita ja sen, että heitä tuetaan laajasti myös Suomessa!


  t: Vittuuntunut Stadilainen

  VastaaPoista
 2. Kiitos hyvästä huomiosta. Voi olla että naputtelen asiasta muutaman rivin itsekin. Olennainen asiahan tuossa on juuri tuo alleviivaamasi. Demokratia tuhoamalla mukamas pelastetaan demokratia.

  VastaaPoista
 3. Tervehdys Vittuuntunut Stadilainen ja Yrjöperskeles!

  Vittuuntunut Stadilainen: Valitettavasti kielitaitoni on heikko, joten itse en voi tekstiäni kääntää ja olen myös liian pieni blogi.

  Yrjöperskeles: Käsittääkseni demokratia on sitä, että maan kansalaiset valitsevat ne, jotka asioita pyörittävät ei suomalainen media.

  VastaaPoista
 4. "Valitettavasti kielitaitoni on heikko, joten..."

  Itsekin olen halvauttanut itseni totaalisella radiohiljaisuudella somessa ja päätöksellä olemalla reggaamatta mihinkään sivustoille. Toistaiseksi. Jos minut "outataan"/doxxataan, asia luultavasti muuttuu...

  Joka tapauksessa jokainen "twiittaaja", bloggaaja, kommentoija ja skriimaaja muodostavat Suomessa tietoa jakavan verkoston, joka voi toimia runkona kv. yhteistyölle kansallismielisten kesken. Tärkeää on että tietoa jaetaan väsymättä ja verkostoidutaan.

  Mm. Tuonen Joutsen/Monokulttuuri-tiimit ovat luoneet yhteyksiä ulkomaille. Näitä yhteyksiä on lisättävä ja tiivistettävä, olisi pitänyt jo vuosia sitten...

  Vastapuoli saa viestinsä läpi uskomattoman tehokkaasti ihan valtamedian välityksellä. Vastamediankin on nyt viimein ryhdistäydyttävä!

  Kun globalisaatio- ja mokukriittinen porukka saa homman toimimaan kunnolla, on odotettavissa massiivinen vanhan vallan hyökkäys, mutta se on toinen tarina...


  t: Veetuuntunut Stadilainen

  VastaaPoista
 5. Toisaalta voisi kysyä, eikö mediamme käyttäytymisessä ala sittenkin paistaa jo tietty epätoivo:

  Huhtikuisessa Berliinissä 1945 alettiin nähdä yhä useammin puissa ja lyhtypylväissä roikkuvia kaupunkilaisia, joiden kaulaan oli ripustettu jotensakin psykoottisen oloisia julistuksia:
  "Olen bolsevikkien kätyri ja siksi ansainnut tämän kansantuomioni!"

  Sähköversiona lukemani Appelsinin aviisi (johon Ulla ei muuten ole tainnut ihan vähään aikaan enää kirjoittaa entiseen tapaan maahanmuuttokritiikkiä?) toistaa yhä uudestaan teemaa, jonka mukaan Trumpille pitää nyt kertakaikkiaan ja heti saada joku osaava ja kokenut neuvoja!

  Jos hän menee kahdenkeskisiin neuvotteluihin Kim Jong-unin tai Putinin kanssa, nämä soittavat häntä kuin viulua, vievät kuin litran mittaa, manipuloivat mennen tullen...

  En oikein jaksa uskoa, etteivät Ilta-Sanomien toimittelijat muka tietäisi ja käsittäisi Trumpin neuvotelleen maailman talouseliitin kanssa miljardiluokan diilejä kauemmin kuin he itse tai heidän siteeraamansa "asiantuntijat" ovat edes eläneet.
  Se, että he tarrautuvat tähän yhteen teemaan jankuttaen sitä yhä uudestaan kertoo minusta tietynlaisesta epätoivosta:

  valtamedia on tehnyt parhaansa julistaakseen Trumpin Maailman Viholliseksi Numero Yksi, koska hänen politiikansa on niin kauhian pahaa. Raivostuttavasti vain juuri se hänen tekemänsä politiikka vetoaa aivan liian moneen suomalaiseen, joiden silmissä se näyttäytyy päinvastoin oikeanlaisena ja meillekin toivottavana.
  Niinpä on yritettävä jotain muuta.

  Parhaalta vaihtoehdolta on ilmeisesti vaikuttanut yrittää esittää Trump idioottina, joka ei osaa mitään eikä omaa kokemusta yhtään mistään.

  Mikä on suunnilleen yhtä uskottavaa kuin berliiniläisille oli se heidän hirtetyn tuttunsa kaulassa roikkuva kyltti bolsevistisesta vehkeilystä. Vaikka varmaan sielläkin oli silloin väkeä, jotka uskoivat ne julistukset aivan vakavissaan...

  VastaaPoista
 6. Tervehdys Veetuuntunut Stadilainen ja Qroquius Kad:

  Veetuuntunut Stadilainen: Totta, ainakin mitä lukutilastoa katsoo, niin kyllähän suomalaisia on muissa maissa ja juttu leviää. Ukko katsoi yhden liikenteen lähteekin, joka kääntää ulkomaisia blogeja Venäjäksi.

  Qroquius Kad: Valtamedia on tosiaan julistanut Trumpin ja hänen politiikkansa kauheudeksi ja ilmoittihin Pertti Salolainenkin, kuinka kauheita voi tapahtua, kun Trump ja Putin neuvottelevat kahdestaan. Mutta sama meuhkaus oli Ronald Reaganin virkauran alkuvaiheessa, että mitä näyttelijä tietää politiikasta. Miekkosen ansioksi on mm. luettava kylmän sodan päättäminen laukaustakaan ampumatta.

  VastaaPoista