Aiheittain

tiistai 22. elokuuta 2017

Muotokuvako?

Nyt käy keskustelu kuumana Turun yksittäistapauksen johdosta. Ilmi tulleiden asioiden johdosta hämmästelen pakoloisten asioiden hoitoa. Tuo häiskä oli tullut maahamme väärällä nimellä ja maa tiedolla ja etenkin näihin nimi tietoihin tuntuvat viranomaiset suhtautuvan perin leväperäisesti. Hyvin oli hupaisaa lukea perustelut väärän nimen käytölle eli vainon kokeminen ja paljastumisen uhka vihollisille.

Hupaisaa on ollut seurata erilaisia media lähteitä, joissa maassamme olevat pakoloiset ovat loistaneet otsikoissa sankareina, jotka ovat auttaneet uhreja. Myöskin on hupaisaa, että erilaiset pakoloisten yhteisöt ovat olleet median lööpeissä siitä, kuinka he tuomitsevat moisen yksittäistapauksen. Islamistit tuomitsevat, irakilaiset tuomitsevat, syyrialaiset tuomitsevat ja luonnollisesti poliitikkomme, joista hupaisimman esitti pääministeri, että vihaan ei saa vastata vihalla. Jos tuolla torilla olisi joku läväyttänyt puukon kanssa heiluneen häiskän tajun kankaalle pesäpallomailalla, niin olisi varmasti saanut syytteet törkeästä pahoinpitelystä ja seurauksena olisi ollut putkaa, linnaa, vankeutta ja mahtavat korvaukset kivusta ja särystä sekä henkisestä kärsimyksestä. Tämän siksi, että tekijä oli poloinen pakoloinen.

Nämä pakoloiset vaeltavat maasta toiseen, kuten tämä puukon kanssa heilunut häiskä. Saksassa on häiskä jo syyllistynyt pahoinpitelyyn ja ilmeisesti ottanut ritolat, kun paikka käynyt liian kuumaksi. Lisäksi on pidätetty muutama muu, joista ainakin yhdellä on takanaan jo tehty seksuaalirikos, josta saatu rangaistus oli lähinnä pään silittelyä ja älä nyt enää tee tuota sössötys.

Kun on seurannut viimeaikaisia yksittäistapauksia, niin niissä nousee vahvasti yksi kansakunta esille eli marokkolaiset. Mikä mättää maassa? Aloittakaamme A:sta, sillä maa on köyhä ja köyhänä pysyy ja koulutusaste on vähäinen, eikä töitä juuri ole eli varsinkin nuorisotyöttömyys on huima ja etenkin maaseudulla köyhyys ja kurjuus vain tiivistyvät. Tuolla päin maailmaa väkiluku lisääntyy, mutta teollisuus, ruuantuotanto, infratruktuuri, ym. on lapsen kengissä.

Uteliaisuuttani tutkin vanhaa Otavan koulukartastoa, jossa on tietoa sieltä sun täältä (vaikka painos on vuodelta kivi ja kirves, niin ristikoiden täytössä pätee edelleen vaikka puoliakaan maita ei ole enää olemassa, mutta pääkaupungit ovat samat) ja tein yksinkertaisen laskutoimituksen. Marokkolaisia on arviolta nykyisin noin 33 miljoonaa ja kartaston ja viimeisimmän tiedon puitteissa väki määrä on kasvanyt 4,5 miljoonan vuositahdilla, joten en hämmästele enää näitä "elintasopakolaisia". Heillä kun ei siellä ole tuolla väkimäärällä enää mahdollisuuksia toimeentuloon, niin suunnataan Eurooppaan. Maan elatuskykyyn nähden on sillä noin 30 mijoonaa häiskää liikaa.

Elintasopakolaisella on unelma ryysyistä rikkauksiin ja valitettavasti se jää unelmaksi. Kun unelma romuttuu paikallisessa lähiössä/slummissa/vastaanottokeskuksessa, niin maan tavoille oppiminen jää ja jengiydytään omaan porukkaan, kuten tuo yksittäistapaus Turussa. Kieltä ei edes haluta oppia, joten työstä on turha unelmoida. Valitettavasti meillä on tuo taikaseinä, joka pitää yllä illuusiota pysyvästä toimeentulosta.

Turvapaikan haku prosessi on myös tutkijan mukaan pielessä. Jos katsotaan tätä Turun puukottaja häiskää, niin ensinnäkin tuli maahan väärillä tiedoilla ja oleskeli vastaanottokeskuksessa, josta saattoi mennä ja tulla ja kenelläkään ei ollut harmainta aavistusta, kuka häiskä on. Nyt herää kysymys, että montako saman kaltaista haaluilijaa liikkuu kaupunkiemme kaduilla. Sitten ovat nämä, jotka ovat saaneet hylsyn ja heidän suojelijansa piilottelevat heitä, että palautusta ei tehtäisi ja verovaroin tehdään sitten valituksia valitusten perään.

Niin maailmalla kuin meilläkin on oikein valtion varoin ylläpidetty yhteisöjä, joiden toiminta on peräti arveluttavaa. Valtiovalta tuntuu hyväksyvän kaiken ja nytkin tapahtunutta vain hyssytellään. Poliisin ja suojelupoliisin resursseja ja määrärahoja on vuosi vuodelta vähennetty. Nytkin eräs poliitikko sanoi, että lisärahoitusta ei tule, sillä pyydetyt on jo budjetissa. Vaarallisina pidettyjä maahantunkeutujia on jo liki neljäsataa, mutta moniko on piilossa ja toimii hissukseen. Se nähtäväksi jääköön.

Tämä ei ole vihapuhetta vaan todellisuutta. Hakkarainen pistettiin syytteeseen yleistyksestä, mutta sen pohja on vanha. Lapsuudessani todettiin, että jokainen huora ei ole parturi, mutta jokainen parturi on huora (toimituksen huomautus, sanonta on vanhempi kuin minä, joten en ota vastuuta, jos joku parturi vetää palkokasveja tuoreena tai kuivattuna nenuun).

Mistä löytyisi poliittista tahtoa tehdä tälle pakoloisinvaasiolle jotain? Me tavikset tiedämme, että me maksamme verovaroin heidän elättämisen, joten meidän kurjuusaste saa nyt loppua.


2 kommenttia:

 1. Jos nyt ei kuitenkaan käytettäisi näiden tunkeilijoiden yhteydessä mitään pakolaisuuteen viittaavaa termiä, koska he eivät ole pakolaisia millään mittarilla. Samasta syystä väärien henkilötietojen antaminen "vainon pelossa" on totaalisen falski peruste. Kuka muka marokkolaisia vainoaa heidän kotimaassaan ja mistä syystä?

  Turun terroristi-iskusta saa ja pitää langettaa suuri vastuu poliittisen ja hallinnollisen eliittimme kannettavaksi. Jo nykyinenkin lainsäädäntö mahdollistaa hylsyn saaneiden turvapaikanhakijoiden internoimisen odottamaan karkotusta.

  Vaan monenko kohdalla näin on tehty? Pelkäänpä pahoin, että tapauksia taitaa olla vain yksi, eli Abdiqadir Osman Hussein, joka saatiin lopulta takaisin Somaliaan.

  Menettelymahdollisuuksia suomalaisten turvaamiseksi laittomien maahantunkeilijoiden rikollisuudelta olisi siis jo nyt viljalti, mutta niitä ei käytetä. Ei käytetä, koska ei haluta!

  Mutta tämähän loppuisi hyvin äkkiä, jos suomalaiset vuonna 2019 äänestäisivät Halla-ahon Perussuomalaisille samanlaisen äänivyöryn kuin unkarilaiset Fidesz-puolueelleen vuonna 2010.

  Ei sen kummempaa. Sieltä se poliittinen tahto asioiden muuttamiseen järjelliselle tolalle tulisi.

  VastaaPoista
 2. Tervehdys Qroquius Kad!

  Totta, sillä Afrikan maista ei tule kuin elintaso sellaisia. Marokossa ei käydä sotaa, joten tulijat ovat elintaso sellaisia ja valitettavasti politikkomme ja päättäjämme ovat hyväksyneet tilanteen. Itse palauttaisin takaisin irtolaislain, jolloin olisi helpompi poistaa paperittomat. Tosin meillä on valitettavan paljon niitä, jotka heitä hyysäävät. Nämä tahot kun ovat vielä valtion suojeluksessa, niin mitään ei tule tapahtumaan.

  VastaaPoista