Aiheittain

tiistai 7. marraskuuta 2017

Miten sen sanoisi

Viime lauantaina luin aamun aviisia ja löysin hengenheimolaiseni ja hän unkarilaisen Ásotthalomin kunnan pormestari László Toroczkai. Hänen elämänsä kaunein päivä oli, kun Unkarin hallitus ilmoitti rakentavansa raja-aidan Serbian rajalle, sillä massoittain siirtolaisia on kautta kulkenut lukemattomia siirtolaisia Vähä-Aasiasta. Toivosin samanlaista suorasukaisuutta myös meidän poliitikoilta.

Pormestarilta kysyttiin, artikkelin mukaan, että onko hän muslimeita vastaa ja siihen hän toteaa: "En. Kunnioitan islamia Saudi-Arabiassa, mutta en Euroopassa" ja jatkaa: "On olemassa kulttuureita ja maita, jossa burka on välttämätön, mutta ei Euroopassa." Lisäksi hän on vastaan miehen ja naisen avioliittoa kannattavan "propagan" välittämistä. Hän on siis enemmistön asialla, ei vähemmistön ja toteaakin, että ainahan niitä on ollut, mutta tarvitseeko sitä mainostaa.

Olen samoilla linjoilla tuon pormestarin kanssa ja erityisesti burka kysymyksessä. Länsimaisessa kultturissa ovat naamansa peittäneet vain ne, jotka tekevät jotain laitonta ja yrittävät pysyä tuntemattomina. Ennen ne olivat maatierosvoja, mutta tänä päivänä anarkisteja, jotka tietävät sen, ettei ihmistä voida tunnistaa, niin ei syytettäkään voi nostaa. Tähän ilmiöön törmäsi Jussi Halla-aho Turun vierailun yhteydessä.

Unkari ei ole ongelmaton maa ja siellä on moni asia rempallaan, mutta viinejä osaavat valmistaa. Tosin tulijat eivät jää näihin entisiin Itä-Blokin maihin, sillä siellä ei tarjota lännen malliin notkuvia pitopöytiä ja diskorahoja. Kun muualla on ehdot paremmat, niin sinne suunnistetaan.

No, kyllähän suorasukaisuutta esitti Helsingin vihreiden kaupunginvaltuutettu Fatim Diarra loihiessaan lausuman maaseudusta. Hän on kuitenkin tavallinen suomalainen edustaja, joka sitten alkaa selitellä ja selitykset menevät jo mustan huumorin puolelle ja tekee hänen sanomistaan peräti arveluttavia.

Sitten täytty toimituksen antaa kiitosta Ana Maria Gutiérraz Soraiselle (vaikka onkin maahanmuuttaja), joka totesi ytimekkäästi, että nyt on syntynyt vastakkain asettu kaupunkilaiset vastaan maalaiset, johon ovat sortuneet jo osa päättäjistäkin. Tosin tämä asetelma on jo vanhaa perua eli juontaa jo pula- ja sota-ajoille. Tämä näkyy hyvin vanhusväestössä ja etenkin muistisairaiden kohdalla, jotka laukovat suoraan ajatuksensa. Sotien aikana maalaisilla oli kaikkea kaupunkilaisten mielestä ja maalaisten mielestä heidän piti elättää laiskat kaupunkilaiset, joten se siitä.

Helsinkiläiseksi tuo Fatim itseään markkinoi, mutta pohjoisesta on kotoisin, korkeintaan puolet geeneistä. Eipä taida kannatusta olla synnyinkunnassaan tämän jälkeen. Tosin me, jotka asumme kehärinkuloiden ulkopuolella, tiedämme, että rinkulakuplan asukeille alkavat pitkospuut, hirvet, karhut ja sudet sekä tundrat heti kolmosrinkulan ulkopuolella.

Fatim (vegaaniruokia kannattava) sitten loihi lausuman, että maaseutu tarvitsee kaupunkeja ja päinvastoin. Väärin, sillä maalaisena en tarvitse kaupunkeja, mutta kaupunkilaiset tarvitsevat kyllä maalaisia (pönde, bönde tai bonde), sillä kuka muu muka toimittaa nyhtökauran ja härkäpavut sekä muut vegaaniherkut helsinkiläsiin päiväkoteihin, kouluhin ja työpaikkoihin? Arpokaa itsenne kartalle.

7 kommenttia:

 1. Moro.
  Tämä henkilö edustaa tyypillistä tämän päivän poliitikkoa jonka tiedot ja historian tuntemus on nolla, jos ei jopa negatiivisen arvon puolella. Kenen asioita tämä henkilö voi todellisuudessa ajaa? Todennäköisti tämän henkilön kompetenssi jää tietämyksen siitä mistä Helsingissä saa ostettua soija lattea tai missä on pysäkki miltä pääsee Helsingin keskustaan nopeimmin Kalliosta. Näkemyksensä perusteella kaikki missä on enemmän puita kuin Esplanadin on maaseutua...ja siellä on vaarallista.
  Mistä näitä maailman pelastajia sikiää päivä päivältä enemmän....Mutta joillekin tuon hyvän soija lattennauttiminen päivittäin kaksi tai kolme kertaa on moninkertaisesti tärkeämpää kuin mikään muu.
  T.
  S.E.P.
  VastaaPoista
 2. Ehkä se oli vain diarrheamaista mustaa huumoria vammaisten kustannuksella. Ja ehkä oli tarkoitus sanoa, että malilla on tylsää ja ankeaa. Timbuktu lienee maailman tunnetuimpia maantiedollisia sanoja ilman sivistävää sisältöä?
  https://www.google.fi/destination?q=mali&dcr=0&site=search&output=search&dest_mid=/m/04v09&dest_mid=/m/0fn13&dest_mid=/m/01lp9j&sa=X&ved=0ahUKEwjs3JOn8a3XAhUQ5BoKHf0OBOEQ69EBCE8oATAH

  Malin tärkeimmät tulonlähteet ovat maanviljely, kullankaivuu ja kansainvälinen apu. Kaksi ensiksi mainittua ovat maaseudun touhuja, tärkein eli viimeksi mainittu saanee värinää aikaan myös urbanoideissa?
  https://www.cia.gov/library/publications/the-world-factbook/geos/ml.html
  Eli revi siitä mustaa huumoria!

  VastaaPoista
 3. Vielä lisäyksenä: lukaisin diarrheaan liittyvän blogin SK:n Puheenvuorosta. http://jirinieminen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/245722-fatim-diarra-kaansi-kansankielelle-geofrey-westin-skaalautumisen Kommenttiosuudessa samat rikkiviisaat naljailijat, jotka päivästä toiseen blogi blogin jälkeen vääntelevät termejä kuvitellen olevansa nokkelia, ne samat ressukat vinoilevat jälleen toisilleen. Ihmettelen, että keskusteluun osallistuvat viksutkin yksilöt viitsivät jatkaa tuossa ammattivalelehdistön kultamunassa paskan jauhantaa.
  Ai, että miksikö luen sitten sitä blogistoa? No, siksi, että tiedän heti, jos reaalimaailmassa elävät normaalit ihmiset lopulta valtaavat ammattivalemedian todistaen, että kun lujaa ajetaan, putoavat paskat rattailta. Voisin tietysti ilmaista mielipiteeni Puheenvuorossa, sen ensimmäisen ja viimeisen kerran.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Korjaus edelliseen: SK:n tilalle US.
   Lievennys edelliseen: http://villetavio.puheenvuoro.uusisuomi.fi/245742-tyoministeri-kannattaa-positiivista-syrjintaa Lukekaa henkilön Jari Lindström kommentti ja kommentit siihen eli terävät viihteelliset jatkokommentit, mutta ajatelkaa: henkilö JL:n tasoiset velikullat hallitsevat meitä suomalaisia.

   Tasokas kannanotto (taas) Kati Sinenmaalta http://sinenmaa.blogspot.fi/2017/11/uuden-rauhanuskonnon-luominen.html
   Ehkä toivoa vielä on.

   Poista
 4. Tervehdys S.E.P. ja Veijo Hoikka!

  S.E.P.: Valitettavasti tämä on nykypoliitikon täydellinen muotokuva. Tietoa heillä on harvoin ja tavallista on, että oikaistaan siitä kohdin, missä aita on matalin. Jälkikäteen selittely maamme geneettisistä sairauksista oli todellinen riman alitus.

  Veijo Hoikka: 1) Kuten suurin osa Afrikan maista. Kansainvälinen apu siirtää vain hieman edemmäksi talouden täyttä kaaosta ja vientituotteista suurin on "pakolaiset".
  2) Mielenkiitoisia kommentteja ja tuollaiset yliopistojen Jirit ja kumppanit on paras jättää omaan arvoonsa. En arvosta sen enempää nais-, kuin miestutkimusta, joka on mielestäni täyttä huuhaata.

  Suosittelen lukemaan Veijo Hoikan esittämät linkit.

  VastaaPoista
 5. Kiinnostavinta toki on, että miksi Fatim katsoi tarpeelliseksi lasketella "mustaa huumoria" (haha, "mustaa", huomaatteko, tv. T. Aalto) suomalaisista sukujuuristaan.

  Elämmehän (elämmehän?) globaalissa maailmassa ilman rajoja (ainakin huumorin/humoristin mustuuden suhteen).
  Seuraavaksi nokkelaa sanailua Afrikan suuntaan, kiitz.

  Vain semmoisella "mustalla huumorilla" Fatim olisi voinut pelastaa kasvonsa ja pestä kätensä.
  Ihan tälleen "mustalla huumorilla" sanoin, hehheh.

  Leso

  VastaaPoista
 6. Tervehdys Leso!

  Jep! Toi Touko työn kommentointi oli kylläkin verrattain hupaisaa luettavaa.

  VastaaPoista