Aiheittain

keskiviikko 8. kesäkuuta 2011

Matkakertomus rekkaretkeltä 7. päivä

Heräsimme puoli kymmenen ruotsalaisen käkikellon kukuntaa. Päivännäöllä oli tämä rahtivaunuparkki kaunis ja meri siinsi taustalla. Ajattelimme käyttää parkin suihkutiloja hyväksemme, mutta jätimme sen väliin, sillä tarjolla oli ainoastaan kylmää ja helvetin kylmää vettä.
Söimme aamiaisen autossa, kuten puolisoni totesi, ettei tuollaiseen paikkaan viitsi rahojaan tuhlata. Olin täysin samaa mieltä.

Ajoimme läpi kauniiden maisemien, mutta en jaksanut niistä kiinnostua kovinkaan. Meillä kun yhdessä ollessa tuppaa menemään tuolle pulisemisen puolelle paljon aikaa, niin yöunet ovat jääneet kovin vähänlaisiksi. Täten jäivät säkenöivimmät säksätykset meiltä suorittamatta, toisin kuin Scanialtamme. Saattoi muutamilla rahtivaunujen kuljettajilla olla eräs käyrä korkealla, kun puolisoni lasketti rahapyörät alhaalla ohitse. Niin kuin puolisoni totesi, että missä ne mäet nyt on. Lopulta pysähdyimme, noin seitsemänkymmentä kilometrin päähän Tukholman satamasta, yötauolle.

Paikka osoittautui hienoksi rahtivaunuparkiksi. Oli monta wc:tä ja siistejä kuin mitkä. Hienot olivat suihkutilat, avarat ja puhtaat. Pistäkää mieleenne; Ok-huoltamo Sillekrog södra. Siellä myydään myös läheisen tossumaakarin tuotteita ja puolisoni osti minulle samankaltaiset poposet kuin aiemmin itselleen. Tossujen malli on matala tai hollannikasmallinen. Päällys on aitoa nahkaa ja pohja öljyä sietävää kumia. Ilmankos ne ovat monen rahtarin jalassa. Jos siellä käyt, niin kannattaa ostaa, hintakin on vain noin 40€.

Ajo- ja lepoaika säädösten vuoksi pysähdyimme jo varhain, sillä meillä ei ollut mitään kiirettä. Laiva lähtee vasta aamulla, satamaan on noin tunnin ajomatka ja satamaan olisimme tauon jälkeen voineet ajaa, mutta siellä ei rahtiparkin mukavuuksia ole. Nautimme rauhassa hieman olutta ja siivosin meidän ”hotellihuonetta”. Taukomme oli varsinaista pohjoismaalaista yhteistyötä eli suomalaisessa rahtivaunussa,  ruotsalaisella autorastilla nautimme tanskalaista olutta. Viitaten kintaalle EU:lle, pohjoismainen yhteistyö kunniaan. *käsi lippaan laita*

Kuten arvata saattaa, niin pulisemiseksi se meni taas. Juttua olisi ollut vielä vaikka kuinka paljon, mutta koska herätys aamulla oli aikaisin, niin pakotimme itsemme maata.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti