Aiheittain

maanantai 20. kesäkuuta 2011

Edesmennyt Unioni

Euroopan velkakriisi syvenee ja sen ovat jo taloutta tutkivat instanssit myöntäneet. Yhä uusia maita on tullut listoille ja epäilyksen varjo on langennut muutamien maiden ylle. Tukipaketteja sorvataan yhä lisää ja vaaditaan säästöjä lisää. Tavallinen kansa ei näistä juuri hyödy, vaan pankit ja valtaeliitti.

Kreikka on päivittäin tapetilla. Useissa lehtiartikkeleissa on haastateltu tavallisia kaduntallaajia ja kysytty heidän mielipidettään. Yllättävän monessa haastattelussa on haastateltava kertonut, että poliittinen johto pitäisi saattaa käräjille vastaamaan teoistaan. Siinä olisi valtion- ja kunnanisillä selittelemistä, varsinkin kun on julkisuuteen tullut yksi säästötoimi eli eläkkeiden maksu on lopetettu kuolleille.

Portugalissa ovat kansalaiset tuoneet myös esille saman tilanteen valtaeliitin joutamisesta oikeuden eteen. On kuitenkin mielenkiintoista kuunnella matkalaisten kertomuksia näistä maista, joissa lomaillaan paljon. Myymälä kuin myymälä, niin kuitin saaminen on vaikeaa. Tavallisimmin virallisessa kuitissa, jos sellaisen saa, on vain osa myydystä. Paljonko myynnistä jää verottomana omaan taskuun? Tehdäänkö tätä siksi, että maksetut verot eivät mene yhteiskunnan peruspalveluihin vaan valtaeliitin ja heidän läheistensä taskuihin?

Molemmissa maissa on myös valtaisa väkimäärä kunnan ja valtion palveluksessa. He saavat palkan lisäksi bonuksia mm. siitä, että ovat tulleet töihin ajoissa ja lähteneet töistä vasta virallisen työajan päättyessä. Lahjonta on sääntö, ei poikkeus.

Suomi on vuokrannut maailmalle jäänmurtajiaan. Pitäisikö nyt näille maille vuokrata meiltä muutama valtion rahoitustarkastaja ja verotarkastaja? Meillä tehdään yrityksiin verotarkastuksia ja auta varjele, jos sieltä löytyy yksikin virhe, niin heidän hampaissa olet ikuisesti. Parhaimmillaan päädyt käräjille epärehellisyydestä ja kaupan päälle asetetaan vielä liiketoimintakielto.

Mielestäni EU olisi pikaisesti purettava. On yllättävää, ettei sitä perustettaessa kukaan ottanut huomioon, että joku haluaisi liitosta pois. Sopimuksissa ei ole minkäänlaista ohjeistusta liitosta irtautumiselle. Purkamiseen on hyvät syyt, sillä rikas pohjola maksaa köyhän etelän elatusta ja lämmin, aurinkoinen etelä sen mitä pohjoisessa saa tehdä. Esimerkiksi ajoneuvojen valotehon sanelivat maat, joissa ei ole edes ajovalopakkoa. Ruotsi viittasi asialle kintaalla ja ilmoitti suoraan, että heillä on pitkät pimeät talvet ja valoja tarvitaan. Suomi ryömi nöyrästi ja useassa rahtivaunussa on osa lampuista pimennetty jesarilla. Nykyautoissa kun ei polttimoa voi irrottaa, kun auton messukenttä valittaa jatkuvalla syötöllä pimenneestä lampusta. Kumma, että Ruotsissa on pitkät, pimeät talvet ja Suomessa ei.

Euroopan unionissa ei ole yhteistä kieltä, vaan niitä on paljon. Maiden kulttuurit ovat myös erilaiset ja tätä myös peilaavat historian tapahtumat. Taloudelliset syyt purkamiseen ovat painavat. On tunnettua, että Kreikka liittyessään, vuonna 1981, EU:n kaunisteli talouslukujaan roimasti ja nyt on julkisuuteen tullut tieto, että Kreikan talous on ollut alijäämäinen jo kaksikymmentä vuotta. He ovat täten rikkoneet unionin taloutta koskevia ehtoja ja sopimuksia. Kuinka moni valtio on kaunistellut taloustietojaan, jotta liittymään pääsisivät.

EU:sta ei ole tavalliselle kansalaiselle ollut mitään hyötyä, vain erilaisia sääntöjä ja direktiivejä, joilla ei ole ollut mitään tekemistä kansamme kanssa. Ne ovat vain herättäneet paljon hilpeyttä, kuten montako pilkkua saa olla mansikassa, jotta se on ykkösluokkaa. Ainoa hyöty on ollut euro eli on päästy erilaisista valuutoista eroon ja täten on ollut helpompi vertailla hintoja.
Hupia toki nuo eri valuutat aiheuttivat. Itse säästin yhden kuitin vuonna1997 Venäjälle suuntautuneelta retkeltä. Kuitti oli prikulleen samanlainen kuin vuonna 1973 lähikaupoissa, markka-aikana. Ostin näet elämäni kalleimman sixpack:n olutta. Sen hinta oli 16700,00. Tosin silloin sadalla mummon markalla sai satatuhatta ruplaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti