Aiheittain

tiistai 7. kesäkuuta 2011

Tottelevaisten vaimojen klubi

Johan taas pomppasi ja korkealle, kun päivän lehteä lueskelin aamutuimaan. Malesialaiset musliminaiset ovat perustaneet klubin, joka päätarkoituksena on opettaa naisille tottelevaisuutta ja nöyryyttä. Yhdistyksen mukaan avioerojen kasvun syynä ovat naiset itse. Heidän käyttäytymisensä lisää miesten syrjähyppyjä ja väkivaltaisuutta naisia kohtaan. Kerhon perustajan mukaan naiselle kuuluu kodinhoidon lisäksi miehen viihdyttäminen. Miehen vastuulla on täten kouluttaa naisensa tottelevaiseksi. Siteeraten lehteä: ”Vaimojen on ymmärrettävä, että heidän on pakko viihdyttää miehiään, muuten miehet hankkivat toisen naisen ja avioliitto romahtaa.” Pakko? 

Ja sitten yksi suomalainen mies esittää tekstissään, että näin pitää olla. Hänen mukaan naisella on markkina-arvo, jolla määritetään seksuaalinen haluttavuus. Hänen mukaansa kuuliaisuutta ja miehen miellyttämistä korostavalle naiselle olisi ottajia. Nyt hänen mukaansa tällaisia naisia joutuu etsimään ulkomailta. Onko tosiaan näin, että vielä 2000-luvulla löytyy miehiä, joiden mielestä naisen paikka on hellan ja nyrkin välissä? Onko hänen mielestään seksi ainoa asia, jota hän näkee naisessa? Uskooko hän todellakin tuohon lauseeseen, että mies sanoo aina viimeisen sanan ja se on: ”Kyllä kultaseni”. 

Vanha suomalainen sananlasku toteaa: ”Mies on perheen pää, mutta nainen on kaula, joka sitä päätä kääntää”. Tämä mieskirjoittaja hakee miesten tasa-arvoa, mutta hän unohtaa tuon edellisen lauseen. Täällä kylmässä pohjolassa mies ja nainen ovat aina olleet tasavertaisia. Ilman sitä ei olisi ollut edellytyksiä selvitä hengissä. Mies ja nainen, ovat yhdessä uurastaneet kodin, ruuan, perheen ja lämmön vuoksi. Se toteutuu yhä, sillä monessa parisuhteessa jokainen kantaa kortensa kekoon tietojensa, taitojensa ja voimiensa mukaan.

Ajattelen isovanhempiani, jotka yhdessä ovat kokeneet sodan kauhut. Toinen isovanhemmistani joutui jättämään kotiseudut sotien vuoksi. Molemmilla isovanhemmistani, homma toimi eli se joka oli jossain asiassa näppärämpi, teki sen, eikä siinä ollut merkitystä oliko tekijä ukko vai akka. Sama koskee vanhempiani, äiti ja isä laittoivat ruokaa. Äiti oli loistava puurojen, vellien, keittojen ja kiisseleiden kanssa, mutta isä oli lettumaakari ja leivontamestari. Isi teki paremmat munkit, lätyt ja leivät kuin äiti. Näiden edellisten sukupolvien liitot ovat olleet tasapainoisia. Kummatkin ovat hankalissa tilanteissa koonneet voimat yhteen ja saaneet tilanteen haltuunsa.  

Minä ja puolisoni olemme ihan tavallinen suomalainen pariskunta. Me olemme molemmat tasa-arvoisia. Palvelemme toinen toistamme, tarpeen ja taitojemme mukaan. Minä osaan myöntää tietojeni ja taitojeni vajavuuden, kuten puolisoni. Autamme toista siinä, missä olemme parempia.  Aivomme ovat samanlaiset, mutta toimivat eri tavoin. Siksi jokaisella on erityistaitoja. 

Kun luin tuon kirjoittajan tekstejä, niin tuli mieleeni nyt noussut kohu Kasarmi-ohjelmasta. Kirjoittaja taitaa olla samanlainen poika, joka soitti armeijasta äidilleen, ettei ollut saanut puhtaita alusvaatteita kahteen viikkoon. Äiti soitti kasarmille ja poika sai puhtaat vaatteet. Hän oli ilmeisesti odottanut, että armeijassa vääpeli tuo puhtaat vaatteet pinkassa tuolille odottamaan aamuista herätystä, kuten äiti kotona. Se siitä naisten nöyristelystä, sillä nainen kasvattaa miehestä miehen ja intti viimeistelee sen. 

Nyt kysyn vakavasti, että, miksi suomalainen media tuo edes esille tällaista? Islam ei ole uskontomme ja kulttuurimme ovat täysin erilaiset. Haluaako media nyt olla suvaitsevainen, monikulttuurinen, kukkahattutäti, kettutyttö, jne. He tehkööt siellä mitä haluavat, mutta älkää tuputtako sitä meille. Olemme jo monesti maassamme nähneet, miten muslimien nöyryytys on toiminut. Haluammeko lisää naisia patologin tutkittavaksi, kun mies on hakenut tasa-arvoaan.

Suomi on kristitty maa pääsääntöisesti. Historiallisesti olemme muinainen panteistinen maa. Meidän tarustossamme on Ukko Jumala ja Äiti Maa. Älkää unohtako tätä. Me olemme me ja säilyttäkäämme se.  Tätä tuo kirjoittaja ei ole koskaan ymmärtänyt, saati sitten kokenut: 

Jumalan kasvojen edessä ja näiden todistajien läsnä ollessa, kysyn sinulta? Tahdotko ottaa hänet puolisoksesi ja osoittaa hänelle uskollisuutta ja rakkautta sekä hyvinä että pahoina päivinä aina kuolemaan asti. Aamen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti