Aiheittain

maanantai 20. kesäkuuta 2011

Sateenkaarihallitus

Nyt on viimein maahamme saatu sorvattua hallitus, Käteisen johdolla ja tehtiin myös uusi ennätys hallituksen kasaamisajassa. Uutta hallitusta on ehditty nimetä monella muotoa. On sixback, kuuden puolueen järjestelmä, mutta siinä bägissä vuotaa joka tölkki. Hyytelöhallitus, itselle tulee mieleen jälkiruokakakku nimeltä Charlotte Russe, jossa monikerroksista, usean väristä hyytelömassaa pitää koossa ohuet kääretorttuviipaleet. Sateenkaari on myös ihan toimiva nimi, sillä puolueiden värikartalla on sinistä, punaista ja vihreää.

Sanoisin, että taidamme saada lyhytaikaisimman hallituksen konsaan. Jo nyt hallituspuolueiden sisällä on suuria erimielisyyksiä. Äänestyksissä se nähdään, taitaa tulla useita ääniä termeille ei, poissa ja tyhjää.

Hallitusohjelma on yhtä sateenkaarta, mistä se alkaa ja minne päättyy, ei kenelläkään ole harmainta hajua. Näyttää vahvasti siltä, että köyhät köyhtyvät ja rikkaat rikastuvat. Tulonsiirtojen ja säästöjen pääasiallisina maksajina ovat keskituloiset. Kuntien valtiontukea leikataan, joka luo paineita kunnallisverotuksen nousuun, vaikka hallitusohjelmassa ei tuloveroja koroteta. Ostovoima heikkenee ja uusi lama kurkistelee jo nurkan takana. Työntekijän palkkaaminen tulee yhä kalliimmaksi työnantajalle. Toimeentulotukea korotetaan satasella ja näin saadaan elintasopakolaiset viihtymään maassa.

Luonnollisesti polttoaineen hintoja korotetaan ja se näkyy tuotteiden hinnoissa heti, sillä kohonneet kustannukset on siirrettävä kuluttajan maksettavaksi tai edessä on kuljetusyritysten konkurssiaalto. Niitä taitaa kuitenkin tulla runsaasti, sillä itämaan ihmeet ajavat halvalla, kun palkka kuljettajalle on pieni ja veroja ei makseta. Taitaa olla vihreiden ajatus, kottikärrykuljetuksiinko sitä pitäisi siirtyä. Hevoskärryt ovat yksi vaihtoehto, mutta sekä hevonen että kuski tuottavat jätettä peräpäästään ja se ei vihreille sovi.

Alkoholin, tupakan ja makeisten hintaa nostetaan. Haittaverosta puhuvat. No, se tarkoittaa sitä, että Viron matkaajien laukut ovat entistä painavampia. Ruotsin ja Suomen välisillä laululaivoilla makeishyllyt tyhjenevät, yhdessä alkoholi- ja tupakkahyllyjen keralla. Tätä eivät nuo päättäjämme tajua, sillä hintojen korotuksella se vie näihin ostoihin käytetyt eurot muihin maihin.

EU:n konkurssikypsiin maihin ollaan valmiita syytämään uutta rahaa, mutta kotimaahan sitä ei liikene. Ja veronmaksajat kustantavat kaiken EU:n syydettävän rahamäärän. Ettekö muista 90-luvun alun pakkiriisiämme, meille ei kukaan tarjonnut tukea. Sen kriisin maksoimme me veronmaksajat ja tätä maksamme yhä erilaisien pankkien palvelumaksujen muodossa ja kuitenkin pankit tuottavat voittoa vuosi vuodelta yhä enemmän.

Uusia toimikuntia ja vastaavia perustetaan. Kuitenkin maamme julkinen hallinto on paisunut kuin pullataikina ja luonnollisesti jäsenet tarvitsevat kulukorvauksia sun muita tukia. Kulut katetaan tavallisen kaduntallaajan maksamilla veroilla. Peruspalvelut ovat uhanalaisia nykyisin. Varaa on maksaa johtajille, apulaisjohtajille, jne. palkkaa, palkkiota ja bonusta, mutta tavalliselta kansalaiselta riistetään peruspalvelut.

Itselleni tuli suurena järkytyksenä kristillisten esittämä aborttilainmuutos. En kannata aborttia tai täysin vastusta sitä, sillä se on jokaisen yksilön päätettävissä. Haluavatko kristilliset takaisin lapsenlähdettäjät ja niiden seurauksena myös kuolleen naisen. Eikö riitä, että meillä on jo näitä uskonnollisten ryhmien puoskareita, jotka ympärileikkaavat poikalapset ja jopa tekevät tytöille saman. Jos tulee toimenpiteen jälkeen ongelmia, niin julkinen terveydenhuolto hoitaa ongelman ja tekijät, yhdessä vanhempien kanssa pääsevät kuin koira veräjästä. On ymmärrettävä muita kulttuureita.

Yksinkertaista aritmetiikkaa, sanottiin jo muinoin. Elon lyhyen matematiikan avulla olen laskenut, että uusi hallitusohjelma takaa minulle ja puolisolleni tulojen alenemista, heikentynyttä ostovoimaa, työtkin saattavat loppua, verotaakka nousee, kodin ylläpitokustannukset nousevat, perussairauksiini käytettävien lääkkeiden annostusta joudun itse muuttamaan, sillä jatkossa ei todennäköisesti ole varaa joka päivä niitä ottaa. Toivon vaan hartaimmin, etteivät ne pahene. Jotta työtä voisin tehdä ja veroja maksaa, että herroilla menisi mukavammin ja pöydässä riittäisi kaviaaria.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti