Aiheittain

torstai 2. kesäkuuta 2011

Viharikos

Otsikoissa on ollut runsaasti kirjoituksia tapahtuneesta rouvan pahoinpitelystä, joista median mukaan hänellä ei ole muistikuvia, vain välähdyksiä. Arveksi jäi ikävä merkintä ja median mukaan väliviivalla. Tapaus ei ole ensimmäinen hänen kohdallaan, joten pelko perheessä on suuri. Hänen synnyinmaansa on toinen, kuin Suomi, pieni kokoinen nainen, tummat hiukset, jne. Median mukaan hän puhuu hyvää suomenkieltä. Synnyinmaansa suurlähettiläs on ottanut yhteyttä poliisiviranomaisiin tapauksen selvittämiseksi. Syyllisten etsintä on alkanut, mutta ken hän on?

Nämä ovat luonnollisesti vain minun ajatuksiani ja kokemuksiani sieltä sun täältä. Jouduin kerran kuultavaksi hyvin ikävässä ja julmassa tapauksessa, joten olen tämän pohjalta pohtinut asiaa syvällisesti ja siksi kirjoitan vasta nyt. Katson, että mahdollisia syyllisiä on paljon, mutta kuka osoittautuu todelliseksi? Huomatkaa, että tämä on vain arvailuja kokemusteni perusteella, ei siis todellista, tutkittua totuutta. Tulkinta on täysin teidän.
Mediassa on kerrottu, että tekijät ovat miehiä. Luonnollisesti on kehään heitetty rasistikortti.

Aloitetaan A:sta, koska rasistikortti on heitetty.

Suomalainen peräkammarin junttipoika, äitinsä helmoissa elelevä, viinaan menevä, vastaan ulkoiselta olemukselta ei suomalaista alkuperää oleva nainen. Uhka hänelle, joka ei edes suomalaisten naisten keskuudessa ole suosiota saanut ja sitten suomalaiselle miehelle ei kelpaa kotimainen akka. Jo pistää vihaksi. Tulevat tänne keikistelemään. Laittaa hieman mietityttämään tuo mediassa esitetty väliviiva. Junttipoika/mies, joka on läpäissyt koulun armoviitosilla, ei tunne väliviivaa, kuin hymiöiden laadintaan, saati sitten muita välimerkkejä.

Suomalainen mies, joka koulusta on saanut muuta kuin armoviitosia. Hänen mieleensä ei edes tulisi käyttää puolittaiseen yhdyssanaan väliviivaa tai ns. tavuviivaa. Tosin on todettua, että jo 70-luvulla syntyneillä on suunnattomia vaikeuksia tavuttaa sanat. Nykyisin se on jo käytäntö, ettei tavuviivaa tai muita välimerkkejä käytetä. Onhan tietokoneen tekstinkäsittelyssä ollut jo noin 20 vuotta tasaustoiminto, jolloin tavuviivoja ei ole tarvinnut käyttää ja se ilmoittaa välimerkin paikan. Sekä kännykkä, jossa kieliopilliset muotoseikat voidaan sivuuttaa ohjelmistoteknisillä syillä.

Suomalainen nainen ja mustasukkaisuus on paha yhtälö. Onko taustalla nainen, joka on valjastanut miehensä, suhteesta riippumatta, kostoon. Vievät meidän miehemme ja niitä kun on muutenkin jo vähän markkinoilla. Tunnetusti, jos parisuhde on jo muutenkin heikolla, on tämä kortti helppo esittää. Miehelle nämä naiset asettavat helposti ehtoja, joissa rajataan parisuhteen normaaleja toimintoja, jos et tee niin ja näin, jäät ilman tuota ja tuota. Ks. edelliset kappaleet ja tuo tavuviiva.

Täten heitän todellisen rasistikortin peliin ja ison sellaisen.

Avioon Suomeen tullut, sukupuolesta riippumatta. Parisuhde mennyt kivikolle jo alkuvaiheessa, on huoltajuuskiistat, jne. Kielitaitokin on jäänyt heikoksi ja alkuvaiheen suomalaiset kaverit kadonneet, pääosin kielitaidottomuuteen ja sopeutumisen puutteeseen. Koston paikka. Tuo nainen sen kun porskuttaa. Puhuu hyvää suomenkieltä, liitto kukoistaa, kaunis koti, hyvinvoivat lapset ja kahden erilaisen kulttuurin elementeistä on saatu koottua toimiva kokonaisuus. On tunnettua, että kielitaidon hallinta on, niin meillä, kuin muuallakin osoittautunut koston elementiksi.

Ihmettelen suunnattomasti, miksi mediassa ei tätä kuule. Katupuheet ovat työni puolesta arkipäivää, joten pidän sitä todenmukaisempana kuin mediaa. Tarkoitan uskonnollista käsitystä eli miksi mm. buddhalaiset, hindulaiset tai shintolaiset eivät pidä meteliä itsestään? Ovatko he sinut itsensä ja ympäristönsä kanssa? Mutta nuo islaminuskoiset jaksavat pitää meteliä ja toitottaa lakejaan, ainoana oikeana ja omia sääntöjään. Ovatko mahdollisesti tekijät islaminuskoisia miehiä, joille hieman perinteistä, suomalaista naista tummempi pukeutuu sääntöjen vastaisesti? Tämähän koettiin jo Linnamäen huvipuistossa, jossa eri etniset ryhmät tappelivat keskenään. On tiedossa, että meillä Suomessa ja muualla on havaittu, että islaminuskoiset ovat käyneet kiinni muihin etnisiin vähemmistöihin pukeutumiskiistan vuoksi, uskontokunnasta välittämättä. Väliviivaa ja tavutusta opetetaan aikuisille vain siinä tapauksessa, ettei kotikieli ole suomenkieli, jotta havainnoitsevat paremmin sanan rakenteen.
Tosin on tunnettua myös kopio tekijät, jotka matkivat jotain tunnettua tapausta ja tekevät samoin. Ikävä kyllä, on myös näitä, jotka sepittävät tarinan poliisille tapahtuneesta raiskauksesta, pahoinpitelystä, tms. Arvon poliisit, teillä on vaikea paikka ja sinulla, rouva hyvä, on karmeat kokemukset takanasi. Toivotan teille kaikille onnea ja parasta mahdollista.

Herra, ole minulle armollinen. Ovat tietoni vajavaiset ja uskoni horjuva, vaikeuksien keskellä. Pyydän sinulta Jumalani kestävyyttä heikkouteni hetkellä. Anna anteeksi virheeni, sillä vajavainen olen minä, lapsesi. Nöyränä astun eteesi, tunnustaen heikkouteni. Isä meidän, joka olet taivaassa. Pyhitetty olkoon sinun nimesi. Tapahtukoon sinun tahtosi myös maan päällä kuin taivaassa. Anna meille tänä päivänä meidän jokapäiväinen leipämme. Ja anna meille meidän syntimme anteeksi, niin kuin mekin annamme niille, jotka ovat meitä vastaan rikkoneet. Äläkä saata meitä kiusaukseen, vaan päästä meidät pahasta. Sillä sinun on valtakunta ja voima ja kunnian iankaikkisesti. Aamen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti