Aiheittain

maanantai 12. elokuuta 2013

Matkakertomus Caravan retkeltä 2. päiväTämä päivä alkoi varsinaisella kaaoksella. Toisin sanoen meillä oli kusiset paikat. Emme olleet amatööreinä ymmärtäneet, että septitankki on vain 17 litraa. Olimme sitä illan (korjaan yön aikana) käyttäneet ja se tulvi. Emme olleet huomannut katsoa sen tilaa aiemmin, vaikka siinä merkkivalokin oli. Ilmeisesti äitemuori ei ollut sitä tyhjentänyt.

No, aloitimme kuitenkin päivän napsauttamalla kahvinkeittimen päälle ja lähdimme rahtareiden puolelle suihkuun ja huussiin. Tosin turakkien vuoksi emme päässeet enää rahtarikortilla tiloihin vaan jouduimme antamaan puolisoni puhelinnumeron tallennettavaksi järjestelmään, mutta kuten tunnettua, niin pieleen menee. Koska numero ei heti tallennu, niin henkilökunnan piti meidät sisään päästämän, mutta aikaa kului ja kupla otsalla suureni, niin puolisoni kävi uudelleen henkilökunnan puheilla. Pääsimme sitten sisälle ja huussiin ja suihkuun.

Palasimme asuautolle ja nautimme aamupalaa. Sitä nauttiessamme keskustelimme syvällisiä septitankin kohtalosta. Lähdin selvittämään septitankin tyhjennystä ja kun tietämättömänä en ymmärtänyt, niin en ensin osannut ottaa septitankin tyhjennyksen konttorin avainta vaan saimme vain harmaan veden tyhjennyksen suoritettua. Päätin soittaa äitemuorille, mutta hätäpäissäni osuin väärään numeroon eli kollegalle ja hänelle puhuin kuin isälleni, joka silloin tällöin vastaa äitemuorin puhelimeen. Arvaatte varmaan, että nolotti. Puolisollani alkoi palaa käämi. Hain sitten septitankin tyhjennyshuoneen avaimen ja aloitimme tyhjentämään tankkia. Ensimmäinen ulosveto aiheutti tulvan eli nestettä valui alas vaikka pytyn aukko oli kiinni. Seuraavaksi pohdittiin, että millä ylitäyttö saadaan poistettua. Pitkällisten pohdintojen jälkeen koin oivalluksen valon. Minulla on pienet kädet, joten leikatulla, kertakäyttöisellä kahvikupilla ryhdyin ammentamaan ylitäyttöä muualle. Lopulta sekin onnistui ja sain siivottua yliläikkyneet emmeet. Vielä ylimääräinen kauppareissu ja olimme valmiit lähtemään.

Kaikki luonnollisesti ei mene kuin pitäisi, sillä huomasin haisevani kuselle ja verkkarit polven alta tuntuivat nihkeälle. Olin siis onnistunut loiskauttamaan septitankin sisältöä päälleni. Sanoin puolisolleni, että paussi ennen määränpäätä, sillä en halunnut saapua likaisissa vaatteissa sinne. Koska emme osanneet asuauton järjestelmää vielä käyttää, niin suoritin pikaisen peseytymisen hyvin kylmällä vedellä ja vaihdon puhdasta vaatetta ylleni. Totesimme, että vaatekerta haisi niin paljon, että varaamamme pyykkikassi päätettiin siirtää tavaravarastoon.

Määränpäähän saavuimme alkuillasta. Tosin matkalla eksyimme, sillä olimme viimeksi siellä käynyt puolisoni isän eläessä eli 2005. Pystytimme leirimme ja tapasimme myös ihanat ihmiset eli puolisoni sisaren appivanhemmat. Ilta kului leppoisan seurustelun merkeissä ja iltasella lämmitettiin rantasauna. Nautimme puolisoni sisaren miehen savustamia ahvenia. Saunana ja pulisemisen jälkeen kello oli jo puoliyössä, joten me siirryimme asuautoon ja nautimme hieman juotavaa ja teimme iltapala, sillä puolisoni sisar ei ole todellakaan ruuanlaittotaidolla siunattu.

Toki iltaa hieman häiritsi yllätys vieraat, jotka ökyveneellään mökin laituriin rantauivat ja halusivat kalansa savustaman. Luulimme, että he ovat tunnettuja, mutta puolisoni sisar saapui meidän asuautolle. Hän huuteli jo pitkästä matkasta: "Kop, Kop". Olimme näet livistäneet asuautollle ja jättäneet heidät seurustelemaan ystävien kanssa, jotka sitten paljastuivat yllätysvieraiksi, joita kumpikaan ei tuntenut kunnolla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti