Aiheittain

keskiviikko 23. maaliskuuta 2016

Ja nyt oli Brysselin vuoro

Eilen iskivät terroristit Belgian pääkaupunkiin Brysseliin. Lentokentän ja metron pommiattentaateissa menehtyi yli kolmekymmentä ihmistä ja loukkaantuneita parisataa. Rauhan uskonnon edustajat edistivät rauhaa jälleen. Kokoomuksen viestintäpäällikkö Pauliina Pulkkinen ehti jo möläyttämään, että Brysselissä tapahtui kauheita, mutta rasismille ei tule antaa sijaa. Kiitti Pauliina.

Salah Abdeslam pidätettiin hiljan osallisena Pariisin iskuihin. Belgiassa tuokin häiskä asusteli, joten ei oikeastaan ollut yllättävää, että siellä pamahti seuraavaksi. Suora lainaus: "Belgialaislehti La Dernière Heure väittää, että lentokentän iskujen kolmas epäilty on 25-vuotias belgialainen Najim Laachraou". Nämä kaksi häiskää ja yksi toinen tulivat parin vuoden reissulta Syyriasta väärillä nimillä ja onnistuivat saamaan tullivirkailijat vakuuttuneeksi turistiretkestä. No kumpikaan ei ole belgejä, vaikka voissa paistaisi.

Nyt näitä sattumuksia on tapahtunut usein ja uskon, että lisää tulee. Ikävä kyllä, sillä syynä on viranomaisten hidas herääminen gettoutumiseen. Meille on tuttua Ruotsin maahanmuuttajalähiöt, joihin poliisikaan ei enää uskalla mennä. Brysselin Molenbeekin lähiö on samanlainen eli muslimiväestön lähiö. Tällaisten alueiden asuntojen arvo on olematon ja maan oma väki on niistä pois muuttanut, sillä vähemmistökulttuurin edustajana olot ovat käyneet vaikeiksi.

Usein ongelmaksi on muodostunut toisen polven maahanmuuttaja, joka ei ole oikeastaan kummankaan kulttuurin edustaja. Tämä muistui mieleeni eräästä keskustelusta maahanmuuttajan kanssa. Hänellä oli kaksi tarhaikäistä lasta ja kielimuuri alkoi heillä olla ongelma. Lapset olivat tarhassa oppineet käyttämään Suomen kieltä ja vanhemmat eivät sitä juuri hallinneet. Vanhempia harmitti tämä suunnattomasti. Miksi lapset eivät voi käyttää kotona heidän omaa kieltä vaan lipsuvat vieraaseen kieleen. Näin saadan eripuran siemen kylvettyä.

Toisen möläytyksen teki kotoinen Suojelupoliisi, jonka mukaan terrorismin uhkataso ei ole Suomessa kohonnut. Jep, jep ja juuri sai pari syyrialaista sotilasta ehdolliset tuomiot sotarikoksista. Poseeraminen irtopään kanssa fasebookissa oli kummankin mielestä ihan oikein ja luonnollista. Molemmat kertoivat, etteivät heidän porukkansa ollut päitä katkonut, vaan päät olivat itsemurhapommittajien jäänteitä. Uskoon ken tahtoo, minun mielestäni katu-uskottavuus katosi noista jutuista jo ajat sitten. Paljonko meillä on noita sotilaskarkureita maassamme ja yleisesti Euroopassa? Luoja yksin tietää ja veikkaisin, että Hänelläkin on verrattain hämärä käsitys.

Itäisillä mailla vierahilla on yleensäkin tapana ammuskella. Useasti on media kertonut hääjuhlista, joissa ilotulitteet korvaa konekiväärin säksätys ja parhaimmillaan on sekä morsian että sulhanen veivinsä heittänyt sekä sekalainen joukko häävieraita. Jotain tuokin kertoo kulttuurista.

Siteeratakseni Hercule Poirotia (belgi myös vaikkakin vain kirjahahmo), niin monessa romaanissa hän loihii lausuman: "Tappamisesta tulee tapa.". Nyt näitä sotilaskarkureita ja muuten vaan täydennyskoulutuksessa käyneitä tyyppejä tulee runsain mitoin eri Euroopan maihin. Täten ymmärrän hyvin niitä, jotka vaativat rajat kiinni. Mikä mättää järjestelmässä, kun biotunnisteita ei oteta? Vääriä papereita on paljon liikkeellä ja muistan erään uutisen, jossa pahaa oli tehty ja henkilö saatu kiinni. Ainoa vaan, että passi oli varastettu muutama vuosi sitten ja sitä hivenen muokattu. Olisiko viimein aika biotunnisteiden käyttöönottoon? Ihmisellä ei taida sirut toimia, kuten tuossa ryöstetyssä ponijutussa, sillä aina löytyy ketkuja niitä vaihtelemaan.

Itse ihmettelin suuresti näiden kahden sotilaskarkurin ehdollisia tuomioita sotarikoksista. Eivätkö tyypit ole potentiaalisia tulevia iskujen tekijöitä? Etekin kun nyt on ollut uutisissa myös tuo kajahtanut viikinki, joka moittii vankilaolojaan. Mitähän tapahtuisi, jos hänetkin päästettäisiin vapaaksi?

Nyt kun on tunnettua näiden kulttuurin rikastajien matkustelu täydennyskoulutukseen, niin eikö viimein saada paluuta estettyä? Ovatko päättäjät niin suvaitsevaisia, että sotilaskarkureitakin täytyy ymmärtää?

Osanottoni Belgian kansalle
Kuvahaun tulos haulle belgia

4 kommenttia:

 1. Tere Krypta.
  Kyllä, päättäjät ovat niin suvakkeja, että sotilaskarkureitakin pitää ymmärtää. Vaan kun taitaaa olla niin, että kaikki sotilaat eivät edes ole karkureita. Esim. tämä Oulun koiranruuan esittelijä, eikä liene vielä virassa oleva Irakin armeijan kapiainen. Arvelee Huru-ukko

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervehdys Huru-ukko!

   Kun olen vanha, niin mielipiteetkin ovat vanhoja. Sotatoimialueelta poistuva mies on sotilaskarkuri. Sotilasmandaatilla oleva mies ei täten täytä pakolaisen kriiterejä ja se siitä.

   Poista
 2. Oikeassa olet karkuruudesta, mutta ajatukseni olikin, että nämä sotatoimialueelta poistuneet eivät ole karkureita eivätkä ole ns. pakoloisia. En ehkä osannut pukea ajatuksiani oikeiksi sanoiksi. pahoitteluni siitä:(
  Huru-ukko

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervehdys Huru-ukko!

   Ällös pahoittele. Ovat muuten vaan livistäneitä. Tuo yksikin sanoi paenneensa sen vuoksi, että joutui erimielisyyksiin sotapomonsa kanssa. Mielestäni se ei ole oikeutettu syy pakolaisuuteen. Sotilaan tulee ymmärtää, että taistelun tuoksinassa voipi henki mennä.

   Poista