Aiheittain

tiistai 13. kesäkuuta 2017

Hiekkalaatikolla

Ministeriemme käytös muistuttaa ehdottomasti viisivuotiaita hiekkalaatikolla, jossa yksinkertaisesti ilmoitetaan, että "Minä en leiki sun kanssa ikinä enää". Erityisesti tässä touhussa kunnostautui Sipilä ja Orpo.

Tämä kehityskulku on ollut jo pitkään nähtävillä, sillä hallitus on vuoron perään tehnyt esityksiä ja sitten vetänyt niitä pois, koska ne ivät olleet hyviä. Tämäkin homma on kuin kopio hiekkalaatikolta, jossa tiestö tehdään uusiksi, kun kurvit eivät olleet hyviä ja "mäet" liian matalia.

Economist Intelligence Unit ennusti tämän jo joulukuussa, mutta kukapa sitä olisi noteerannut yhtään sen enempää kuin minun ja ukon pohdintoja. Se, että Perussuomalaisista tuli Suomen toiseksi suurin puolue viime eduskuntavaaleissa oli pitkälti nuivan siiven ansiota, sillä me teimme valtavasti työtä sen eteen. Soini kuitenkin meni ja petti meidät, kun antoi kaikessa, meille arvokkaissa asioissa, periksi. Tämän huomion oli EIU myös tehnyt. Suora lainaus: "Brittien ennuste on pelottavan tarkka. Sen mukaan hallituksen kaatumiseen johtavat tapahtumat alkavat huhtikuun kuntavaaleista, joissa perussuomalaisten ei uskota menestyvän."

Ei menestynyt ei, sillä pettymyksemme oli niin suuri, että harva vaivautui ääntänsä antamaan. Menetettyä luottamusta ei takaisin saada ja se on varma fakta. Nyt kun Halla-Ahosta tuli puheenjohtaja ja myös puoluejohto uusittiin kerralla, niin se ei vielä tarkoita, että muutos olisi alkanut. Itse ihmettelen sitä, että Halla-Aho itse oli valmis sitoutumaan hallitusohjelmaan, niin sitten kaikki sanoo EI.

Lainataan tuota hallitusohjelmaa: "Hallitus kannustaa avoimeen keskusteluun maahanmuuttopolitiikasta, mutta risismia ei sallita." Valitettavasti ei ole tuosta toteutunut, kuin tuo rasismikortin jatkuva väläyttely. On tehty erilaisia tutkimuksia, mutta jos niitä käyttää, niin olet rasisti. Maahanmuuttajat harvoin työllistuvät ja tehtailevat 1,5 kertaa enemmän rikoksia, kun kantaväestö. Tätä jos keskusteluissa käyttää, niin huutia tulee.

Vielä kerran lainataan hallitusohjelmaa: "Maahanmuuton tulee olla hallittua." Ei ole ollut ja pahoin pelkään, että uusi invaasio kärkkyy jo oven takana. Olemme jo hyvällä matkalla kohti Ruotsin tilannetta, jossa asumalähiöissä on maahanmuuttajataustaisia pitkälti yli 80 % ja osa alueista on sellaisia, missä palo- ja pelastuslaitos ei voi toimia ilman poliisin apua ja virkavaltakin saa kiviä niskaansa. Integroituminen yhteiskuntaan on jäänyt toteutumatta.

Se ajatusleikki, että tekisimme Britanniat on ehdottomasti kiellettyä. EU on ollut, on ja tulee olemaan mastodontti, joka sanelee vain typeriä direktiivejä, mutta millekkään asialle ei ole kunnollista saatu aikaan. Ei ainakaan näin kotisohvalla pohtiessa. Otetaan nyt esimerkiksi tuo kuorma-autojen valojuttu. Liiat luksit kiellettiin ja meidän pässit hyväksyi ja autoilijat kaivoivat jesarit esille ja peittivät liiat valot. Ruotsi taas totesi, että heillä on pitkät, pimeät talvet, joten valot ovat tarpeen ja se siitä.

Koska Sipilä ja Orpo eivät halua olla enää tekemisissä Perussuomalaisten kanssa, niin hallitus on uusiksi laitettava ja tähän katkeaa hallitustie puolueelta. Jotenkin erikoinen dominoefekti, joka sai aikaan yksi ihminen. Luonnollisesti sitten on eroilmoituksia jo julkaistu, sillä eihän kaikki halua enää olla tekemisissä troikka H:n kanssa. No, Sipilä ja Orpo ovat yhteistyöstä kieltäytyneet arvoeron vuoksi. Tässä kohtaa on pakko kysyä, että missä se ero on, jos vastapuoli ilmoittaa sitoutuvansa hallitusohjelmaan. Sanoisin, että perin erikoinen tilanne.

Seuraavat päivät näyttävät suuntaa ja odotan sitä mielenkiinnolla.


2 kommenttia:

  1. Mikäs tää liiat luksit ja jesariteippijuttu on?
    En muista kuulleenikaan?

    VastaaPoista
  2. Tervehdys Anonyymi!

    2008 tehty direktiivi, joka määrittelee N3-luokan kaukovalojen määrän ja tehon. Jos valoja on liikaa tai ne ovat erittäin suuritehoiset, niin ne piti poistaa käytöstä. Tosin useat autoilijat peittivät ne ilmastointiteipillä eli tutummin jesarilla.

    VastaaPoista