Aiheittain

sunnuntai 11. kesäkuuta 2017

Kuolinilmoitus

Aamuni alkoi tavallisesti eli kahvi kiehumaan, savuloitumisen ohessa aamun aviisin nouto, jonka kansilehti herätti minussa suurta hilpeyttä. Suuri mustan ja harmaan sävyinen kuva Mestarista ja tekstinä "Jääkausi".

Nyt herää kysymys, että siis kuka kuoli?

Perinteiset, vanhoilliset valtapuolueet? Ne ovat eläneet muodostamassaan eliittikuplassa niin kauan, että eivät ole huomanneet mitä ympärillään tapahtuu. Otetaan nyt esimerkiksi Ranskan presidentin vaalit, vanhat, perinteiset puolueet hävisivät kirkkaasti ja toiselle kierrokselle pääsi vain vuoden ikäisen En Marche puolueen Emmanuel Macron ja Front National puolueen Marine Le Pen, joista Emmanuel veti pidemmän korren. Hänen vaaliteemanaan oli korruption poistaminen ja tähän syntiin ovat meidänkin vanhoilliset puolueet syyllistyneet. Tosin sitä nimitetään Hyvä Veli järjestelmäksi, mutta susi se on lapaan turkkiin vuodattuna.

Hallitusyhteistyö? Mediamessu povaa hallituksen kaatumista ja muita vitsauksia. Tähän on pakko ottaa esimerkiksi naapurimme. Ruotsissa Ruotsidemokraatit ovat periaattessa suurin puolue, mutta vanhoilliset eivät halua tehdä yhteistyötä heidän kanssaan. Mediamessun mukaan ei meidänkään vanhoilliset puolueet tahdo tehdä yhteistyötä uusiutuneen perussuomalaisten kanssa. Tanskassa ja Hollannissa taas tehdään hyvää yhteistyötä, sillä he ovat ajatelleet, että parempi tehdä yhteistyötä, kuin raskas kahtiajako.

Demokratia? Ei sentään. Perussuomalaisten puheenjohtajien vaali oli täysin demokraattinen toimitus, sillä ketään läsnäolijoista ei ollut pakotettu paikalle ja edustajia ei uhattu, jos äänestävät "väärää ehdokasta". Edustajisto on puhunut ja nuiva siipi sai jasson keskisuoran, joten se siitä.

Humanitäärisyys? Rajansa silläkin ja hieman epäilyttää kaiken maailman avustukset, jotka eivät todennäköisesti mene sinne minne pitää. Sitä on syydetty "kehitysmaihin", jotka eivät ole kehittyneet mihinkään ja jatkavat ainaista tappeluaan jostain hiekkalaatikkonsa kulmasta.

EU? Tämä mastodontti joutaakin tulla kuopatuksi. Rahaa se ahmii käsittämättömiä määriä ja maiskuttaa tyytyväisenä kuin maalaisankka. Soinin takinkääntö Kreikan lisätukiin oli monelle isku päin näköä ja sitä ei todellakaan tehty silkkihansikkaalla.

Pakolaiset? Näitä notkujia on meillä jo ihan liikaa ja media on ottanut heidät pyhään suojelukseen, sillä tänä päivänä ei voi avata yhtään medialähdettä, jossa ei olisi jonkun tulijan hehkutusta onnistumisessa tai heidän kokemiaan "kauheuksia", joista suurin osa on todettu tuulesta temmatuksi. Ruotsissa tehtiin laajennettu ikätestaus yksin saapuneille lapsukaisille, joista noin 70 % sijoittui ikähaarukkaan 18 -36 vuotta. Itävaltahan juuri asetti burkhat ja ääriajatteluun yllytyksen kieltävän lain ja samaan pakettiin lisättiin, että tulijan on osallistuttava vuoden kestävälle kurssille, jossa opiskellaan itävaltalaisia arvoja ja saksaa. Jos kurssille ei osallistu, voipi paikallisen sossun taikaseinä umpeutua.

Nähtäväksi jää tulevat tapahtumat, sillä hallitusväellä on naaman ilmeet vahvasti norsun erään elimen näköisiä ja RKP on ilmoittanut olevansa valmis hallitusneuvotteluihin.

6 kommenttia:

 1. Ruotsissa tulee kyllä seuraavien vaalien jälkeen ongelma. Demokratiasta puhuttaessa suurimman tai toiseksi eniten ääniä saaneen puolueen pitäminen hallituksen ulkopuolella monipuoluejärjestelmässä ei ole enää demokratiaa...

  Veikkaan kyllä, että Ruotsin kokoomus kääntää kelkkansa ja alkaa tehdä yhteistyötä Ruotsidemokraattien kanssa, jos vaalien jälkeen näillä kahdella puolueella on enemmistö.

  VastaaPoista
 2. Tervehdys Ekku!

  Totta, mutta valitettavasti vanhoillisten puoluiden kelkka kääntyy kovin hitaasti. Itse toivon, että myös meillä löytyisi yhteinen sävel, mutta hieman epäilen.

  VastaaPoista
 3. Minustakin on taas ollut todella nautittavaa seurata tätä valtavaa kipuilua, varsinkin vasemmiston, jota näistä ikävistä uutisista aina seuraa.

  Jenkeissä ovat todenneet, että entinen keskustalainen ajattelu on nykyisin äärioikeistoa. Esimerkikisi Winston Churchillin eräät ajatukset, aikanaan täysin kunnialliset, ovatkin nyt ääriajattelua. Sama koskee JFK:ä...

  Vaatimus siitä, että eduskunta ajaisi nimenomaan suomalaisten asioita EU:ssa ja maailmassa yleensä on "ääriradikalismia".

  Mitä helvettiä täällä sitten edes pidetään vaaleja kun nekin ovat nyt "vallankaappauksia", kuten Perussuomalaisten PJ-äänestys.

  Herranjestas! Jäsenistö röyhkesi kaapata johdoltaan vallan! Apua! Kansa kaappaa hallituksen vallan! Apua! Auttakaa nyt joku! EU?! YK?! LOL!


  t: Vitjaantunut Stadilainen

  VastaaPoista
 4. Tervehdys Vitjaantunut Stadilainen!

  Olen hyvin mielenkiinnolla seurannut tätä suurta itkupotkuraivaria, josta puuttuu enää luterilaiset piispat ja papit. Varmaankin nyt pitäisi perustaa kansallinen riisiryhmä auttamaan kaikkia järkyttyneitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mua oikeastaan huolestuttaa vähän hemmetisti tämä näiden käsitys sananvapaudesta ja demokratiasta, jossa muka tietyt ajatukset ovat kiellettyjä.

   Äärivasemmistolainen "humanismi", kulttuurimarksilaisuus, on saatu normalisoitua vuosikymmenien prosessilla mediassa ja ilmeisesti oppilaitoksissa.

   Kannattaa tutustua mm. David Horowitzin ja Andrew Breitbartin ajatuksiin asiasta Youtubessa niiltä osin kuin heidän puheensa sopivat Suomen tilanteeseen.

   Juuri sieltä, jenkeistä, ehkä Ruotsin kautta, tulevat aina kiihtyvällä tahdilla kaikki hulluudet tännekin.

   Nyt jo on alettu täälläkin jauhamaan "transfobiasta" ja muista täysin marginaalin marginaalissa olevista asioista muka isoinakin ongelmina.


   t: Vitjaantunut Stadilaine'

   Poista
  2. Tervehdys Vitjaantunut Stadilaine'!

   Huolestuttaa tuo minuakin, sillä sananvapaus kuuluu demokratiaan ja tätä reilua väittelyä harrastivat jo muinaiset kreikkalaiset.

   Yhtä oikeaa totuutta ei ole vaikka sitä meille nyt yritetään kaikin keinoin tuputtaa. Eriävä keskustelu asiasta kuin asiasta on johtanut fobiosointiin eikä enää ymmärretä, että mielipiteitä asiassa on useita, eikätkä ne aina edusta ääripäitä.

   Poista