Aiheittain

keskiviikko 1. elokuuta 2018

Että kehtaakin

Tänään jäi aamun aviisi jostain syystä tulematta, niin jouduin lukemaan uutiset netin kautta. En ehtinyt montaakqaan uutista lukea, kun eteeni osui pöyristyttävä uutinen. Onneksi olin jo kahvit juonut, joten sen väärään kurkkuun joutuminen tuli täten estetyksi.

Toinen blondi eli Aino Pennanen sitten päätti tehdä oman performanssinsa lentokoneessa, mutta luojan kiitos emme ole vielä täysin Ruotsin tiellä vaan häirikkö poistettiin eli tässä tapauksessa Aino. Puoliso ja lapsi saivat matkata ilman puolisoa ja äitiä. Tässä tapauksessa kunniamerkin annan poliisille ja lentohenkilöstölle.

Erittäin arveluttavan asiasta tekee se, että Aino on juridiikan edustaja ja lainsäädäntösihteeri. Hän osoittaa teollaan vähät välittävänsä maan laeista ja asetuksista. Lakikirjan päädyssä olevan lehväseppeleen sisällä on miekka, jossa vaa'at ovat tasapainossa, mutta tällä leijonakantisella kirjalla ei ole mitään merkitystä vihreässä kuplassa eläville, joilta on vielä vihreä aatekin hukassa jo vuosia.

Sitten alkavat anarkistipuolueiden puheenjohtajat eli vihreiden Touko Aalto ja vasemmistoliiton Li Andersson ryhtyivät yhdestä suusta tukemaan moista huligaania, mutta tämä tapaus osoittaa sen, että laki on yksi toisille ja toinen toisille. Täten lakikirjan selkämyksen vaaka tulee piirtää uusiksi. Miten me tavalliset ihmiset voimme noudattaa lakeja, joita laativat rikkovat niitä itse.

Mitä tulee palautuksiin, niin niitä pitäisi olla enemmän. Me emme voi elättää loputtomasti ihmisiä, jotka tulevat tänne vain paremman elämän vuoksi. Ihmettelen näiden aktivistien lyhytnäköisyyttä, sillä vainoa tuntuvat kokevan vain Afrikan ja Vähä-Aasian maiden asukkaat. Pelkästään suuressa naapurissamme on ihmisiä vainon alla, mutta eipä löydy valkoihoiselle puolustajaa.

Oikeus ja totuus on uhattuna, jos järjestäytyneen yhteiskunnan edustaja käyttäytyy kuten perinteinen anarkisti, jolle laki, oikeus ja järjestys on kahle jalassa. Jos oikeus mieleosoitukseen ja siten vahingon aiheuttamiseen jää huomioimatta viranomaistyössä, on se oikeuden toteutumisen tuhoamista. Kuitenkin pelkään panoin, että tuollainen virheä blondi kun on kysymyksessä, niin juttu painetaan villaisella ja rikollinen pääsee taas esittämään lakia.

4 kommenttia:

 1. No Ainohan valitaan vuoden äidiksi. Kutsu "itsenäisyys"päiväjuhliin linnaan varma. Siellä on kiva sitten jutella arvopohjalapsista esim. Muhammadista ja Waltterista. Kippis!

  VastaaPoista
 2. Tervehdys Veijo Hoikka!

  Näin olen arvellut itsekin. Laki ei ole kaikille sama.

  VastaaPoista
 3. Tottahan laki on kaikille sama, siis kirjaimen mukaan. Sen rikkomisesta langetettavien seuraamusten kirjo on sitten asia erikseen.

  Jos vaikkapa liikennelentokoneen maahansyöksemisestä voitaisiin tuomita vähintään pikku sakkoon tai enintään elinkautiseen vankeusrangaistukseen ilman mahdollisuutta ehdonalaiseen ja lomiin, on kyse enää siitä, kuka koneen syöksee maahan ja millä perusteella.
  Sekä luonnollisesti siitä, millaisin perustein tuomioistuinlaitoksen oikeudenjakajat on virkoihinsa valittu.

  Niinpä jos Ainokais-blondi olisi MinäMinäMinä-performanssinsa sijaan syössyt asianomaisen lentokoneen maahan ylläkuvaamassani oikeustilanteessa, olisi hänen tuomionsa voinut ollut jotain ihan muuta kuin jos vaikkapa Juho Hallasen-ahola olisi tehnyt saman tempun.
  Molemmilla olisi ollut sama motivi:
  Ainokainen olisi halunnut estää ihanan abdullahin poistamisen Suomesta,
  Hallasen-ahola puolestaan olisi halunnut varmistaa ihanan abdullahin poistumisen tästä maailmasta.

  No joo, esimerkki oli vähän huono:
  jos lentokoneita olisi todellisuudessa syösty maahan mistään systä, peräänkuuluttaisin tekijöille kirjaimellista elinkautista motiiveista riippumatta.

  Pointtini oli silti, että vallitsevassa juridisessa ilmapiirissämme Ainokainen olisi tuomittu teostaan sakkoon, kun taas Juho Hallasen-ahola olisi saatettu kivittää epävirallisesti torilla.

  VastaaPoista
 4. Tervehdys Qroquius Kad!

  Esimerkkisi oli varsin räväkkä. Totta on, mitä sanoit, että sanktiot ovat erilaiset ja valitettavasti poliittinen ilmapiiri vaikuttaa ehkä liikaakin. Se, mitä mieltä kansa on sanktioista, niin se on jo toinen juttu.

  VastaaPoista