Aiheittain

perjantai 31. elokuuta 2018

Sipilän EU-unelma

Pitkästä aikaa sain makoisat naurut, kun iltapäivälehteä luin Juha Sipilän loihimia lausumia Eurooppa-foorumissa, joka pidettiin Turussa. Täytyy myöntää, että Juhan usko on yhtä vahva, kuin muinoisella nunnalla.

Jo otsikko sai minut nauramaan, joka kuului, että vuoteen 2025 on populismilta viety pohja pois. Juha ei tasida tajuta, että sitä ei saada kitkettyä koskaan ja populisteiksi hän mieltää kaikki ne, jotka ovat eri mieltä kuin hän. Etenkin kun EU:n jäsenmaista yksi on jo poistunut liittoumasta ja EU-eliitin ajama haittamaahanmuutto on ajanut jo ison osan maista oikealle ja päättänyt, että nyt riittää.

Lainataan hieman: "Sipilän mukaan brexit-hajaannuksesta säikähtänyt 27 maan unioni joutui katsomaan peiliin, ja miettimään mitä konkreettista tarjottavaa etäiseksi ja elitistiseksi moititulla EU:lla on kansalaisilleen, yrityksille ja yksittäisille jäsenmaille." EU on kokoajan mennyt yhä elitistisempään suuntaan ja sen päätökset ovat olleet likipitäen järjettömiä, niin kansalaisille kuin yrityksille ja jäsenmaille. Itse äänestin aikanaan liittymistä vastaan, sillä en uskonut siitä koituvan mitään hyvää, kuten ei koitunutkaan. Puolisoni äänesti puolesta ja on myöntänyt minun olleen oikeassa, ettei hommassa ole kuin rahastuksen maku. Häntä harmittaa oma sinisilmäisyytensä ja on sen monta kertaa sanonut.

Sitten Sipilä esittää viisi teesiä, joten lainataan ensimmäisen teksti: "Sipilä uskoo ykköskohdassa, että vuoteen 2025 mennessä "populismilta on viety määrätietoisilla toimilla pohja pois", lisäksi kansalaisten usko kansainväliseen päätöksentekoon ja EU:hun on vahva." Tällä toteamuksella Juha sitten vahvistaa minun kaikki stereotypiani EU:sta. Eurooppa on liian hajanainen, jotta se voisi tehdä kansainvälisiä päätöksiä, sillä päätösten tekoa puoltavat kaksi vahvaa valtiota ja Etelä-Euroopan maat, jotka kaikki ajavat vain omia intressejään. Tämä on nähty jo monta kertaa ja pienet valtiot, kuten Suomi, toimivat vain nettomaksajina.

Toisessa teesissä sitten EU on johtava vaikuttaja ja edelläkäviä ilmastoasioissa. Tämä on niin harhaoppista kuin olla ja voi, sillä se on ihan yksi ja hailee, mitä EU yrittää, sillä kolmannen maailman valtiot ovat ilmaston, kuin muunkin luonnon pahimmat saastuttajat ja ei EU niille kykene mitään kuria aikaan saamaan.

Kolmannessa teesissä Juha uskoo, että vuoteen 2025 mennessä on EU onnistunut hillitsemään pakolaisvirtoja. Paraskin puhuja, joka lupasi oman kotinsa antaa 2015 invaasiossa tulijoiden käyttöön ja etenkin kun maamme päättäjät ovat vielä avaamassa paremman sosiaaliturvan tulijoille eli he tarjoavat täydellisen houkuttimen tulla. Itä-Blokin maat ovat tehneet viisaasti (ei voi muuta kuin kumartaa syvään) ja pitäneet etuudet niin pieninä, että sinne jää edes idiootein vaeltaja, jotka pääsääntöisesti ovat matkanneet niihin EU-maihin, joissa diskoraha on suurin.

Lisäten tähän teesiin on Sipilä sitä mieltä, että laillinen maahanmuutto on vähentänyt ikääntyvien maiden työvoimapulaa. Sipilä voisi hieman vilaista tilastoja, joissa esimerkiksi todetaan 1990-luvulla tulleiden somaleiden työllisyysasteeksi noin 10-15 %. Uudetkaan tulijat eivät työllisty ja tästä on hieman tutkittua tietoa naapuristamme. Ruotsiin yksin tulleiden "lapsien" koulun käynti tyssää toisen asteen opintoihin, sillä kielitaito jää tasolle, jolla selvitään jokapäiväisestä elämästä. Lisäksi tulijoiden on 2 vuodessa omaksuttava se tietotaito, joka perussvenssoni on hankkinut yhdeksässä vuodessa. Tulijat eivät hallitse matematiikkaa, kemiaa, fysiikkaa, yhteiskunnallisia aineita ja yleistieto on hukassa ja pahan kerran. Toisen asteen opinnoissa he huomaavat pian jälkeenjääneisyyden, joka syö motivaation viimeisetkin kippeet.

Toisekseen tähän työperäiseen maahanmuuttoon pieni info eli Itä-Euroopan halpatyöläiset, joka ovat painaneet palkkoja alas useilla aloilla. Tämä oli yksi syy brexit:n. Monessa EU-massa eivät maan oma kansa enää pysty elämään poljetuilla palkoilla. Tästä tuli Areenasta loistava dokumentti jokin aika sitten. Siinä saksalainen lihatyöntekijä, joutui sitoutumaan yhä pienempään palkkaan, tyttärelle ei voinut ostaa mitään ylimääräistä ja lopulta lähti koti vasaran alle. Täten Sipilällä ei ole hajuakaan laillisen maahanmuuton seurauksista.

Neljännessä teesissä Sipilä uskoo, että talous- ja rahaliitto EMUa on pystytty kehittämään, että vaurautta riittää. Ja paskan marjat sanon minä, sillä taloudellinen kahtiajako syvenee entisestään. Rahan hakeutuu rahan luokse, on vanha toteamus. Monissa EU-maissa on kansalaisten verotaakka on jo niin suurta, ettei ansiotuloilla tahdo pärjätä. Meilläkin tietyt verot nousevat vuosi vuodelta, joista hyvänä esimerkkinä on kiinteistön ja autoilun verotukset.

Viidentenä teesinä on toive, että EU:n vahvistuu kauppapolitiikassa sekä ulko- ja turvallisuuspolitiikassa, jolloin ”unionin ylitse ei voida enää kävellä”. Tällä toiveella sanotaan irti maiden oma tahto ja sitähän Sipilä ei tajua, että juuri tämä liittovaltioajattelu tulee edistämään kansallisen identiteetin vahvistumista ja sitten saavat vanhat poliittiset puolueet taas huokailla, kun se pahuksen populismi elää yhä ja voi hyvin.

Täytyy myöntää, että pääministerillämme on pää tukevasti pilvissä ja jalat muutaman mailin maankamaran yläpuolella. Sipilän teesit tuntuvat olevan melkoisen reippahasti terveen järjen tuolla puolen, sillä kansojen hyvinvointiin nuo eivät vaikuta enää millään tavoin.

2 kommenttia:

 1. Eivätpä nuo Sipilän teesit hänen henkilökohtaiseen hyvinvointiinsa enää vaikuttane. Hän on ollut ja on miljonääri-businessmies, joka ensi keväällä voi valita mitä tekee:
  asettua ehdolle eduskuntavaaleissa ja tulla valituksi sekä ehkä päästä riviministeriksi seuraavaan hallitukseen;
  lopettaa politiikassa ja jatkaa yritystoimissaan politiikan tuoman julkisuusboostin avustamana tai
  hakea merkittävää EU-virkaa.

  Viimemainittu lienee poissuljettu, mikäli on uskominen joitain vuosia sitten jossain täällä Internetin ihmemaassa (en enää muista missä) vastaan tullutta tiedonsirpaletta:
  Puolan silloinen pääministeri olisi kysynyt olisiko EU-palkkiovirkoja saatavilla, ja sai kuulla että kaikki on jo jaettu 2020-luvulle asti. Senkin jälkeen vanhat EU-maat olisivat ilmeisesti olleet etusijalla.

  Mikäli tämä pitää paikkansa, on se yksi syy muiden muassa Unkarin, Tšekin, Slovakian ja Puolan nuivuudelle Brysselin väestönvaihtopolitiikkaa kohtaan:
  ellemme voi saada mitään porkkanaa, emme todellakaan aio antaa omalle kansallemme keppiä islamistiterrorismin ja muun muslimiväkivallan myötä!

  Lähitulevaisuus näyttää, onko Sipilälle tarjottu porkkanaa. Hänen edeltäjälleen Kataiselle se nimittäin tarjottiin, ja sen arvoinen hän myöskin pyrkii olemaan:
  https://www.is.fi/politiikka/art-2000005812561.html

  VastaaPoista
 2. Tervehdys Qroquius Kad!

  Olen samaa mieltä eli jokin hillotolppa on Sipilälle tulossa. Toivon, että Itä-Blokin maat pysyvät linjassaan vaikka yhden babyporkkanan saisivatkin.

  VastaaPoista