Aiheittain

tiistai 3. joulukuuta 2019

Hallituskriisi

Nyt on ollut mielenkiitoista seurata hallitussotkun tihentymistä. Oppositiolle ja keskustalle ei riittänyt, että Sirpa Paatero uhrattiin vaan nyt vaaditaan pääministerin päätä pölkylle. Joko luottamusta on tai ei ole ja sen rakentaminen kestää pitkään, mutta erittäin nopeasti sen voi menettää. Antti Rinne on luottamuksen nyt menettänyt omilla sekoiluillaan ja kansakaan ei häneen enää luota.

Minun luottamustani hallitusta kohtaan on ollut ensinnäkin järjetön avustajien määrä, jota perusteliin EU:n puheenjohtajuuskaudella, mutta en usko, että niitä vähennetään sen päättymisen jälkeen eli turhan suuri kuluerä jää voimaan. Pääministeripuolueen luottamusta söivät nämä etnisesti edistyksellisien tempaukset, joita lehdissä on ollut runsaasti esillä. al-Taekin selvisi pelkällä ohjauksella vaikka tempauksessa täyttyivvät tunnusmerkit kiihoittamisesta kansanryhmää vastaa, mutta eivätpä nämä etnisesti edistykselliset ole poliisinkaan toimesta raastupaan joutuneet, vaan sinne on tuomiolle viety nauriin rouskuttajia.

Mitä ilmeisemmin Antti Rinne aikoo nyt erota pääministerin pallilta, mikäli mediatiedot pitävät paikkansa. Ilmeisesti taustalla on, että hallitus ja siten hallitusohjelma eivät kaatuisi. Pääministeri jo ehti tosin vetoamaan oikeusturvaansa ja sellaista pääministerillä ei ole. On vain luottamus. Myös Rinteen erilaiset sekoilut, niin postikiistassa, kuin lihaverostakin ovat saanet kansalaiset varpailleen.

Huomenna äänestetään hallituksen luottamuksesta ja nyt nähtäväksi jää, että vaintuuko vain päämisiteri vai meneekö koko hallitus vaihtoon. Nykyiset hallituspuolueet tuskin haluavat uusia vaaleja, sillä kannatusluvut laahavaat pahemman kerran.

Viimeisimmän tiedon mukaaan Rinne on jättänyt hallituksen eronpyynnön presidentille. Kuka ryhtyy hallitustunnustelijaksi? Sanna Marin on vahva ehdokas, sillä hän hoisi Rinteen sairausloman aikana pestin hyvin. Kuitenkin SDP:n ja Keskustan väleihin on nyt syntynyt juopa, jota ei hevillä korjata, joten hallituskriisi ei vielä ole ohi.

Odotan mielenkiinnolla, mita tuleman pitää

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti