Aiheittain

perjantai 20. joulukuuta 2019

Joulukalenteri 2019 Kahdeskymmenes luukku

Tonttulan koululla oli jo aamusta täysi hulina päällä, sillä lahjat on pakattava kello kuuteentoista mennessä ja vielä oli monta lahjaa paketoimatta. Myös koululaiset auttoivat tässä suuressa työssä. Heille ei kuitenkaan ollut ihan selvää kuljetuskärryjen järjestys, mutta Ahkiolan tontut auttoivat löytämään oikean laatikon, sillä homma oli heille jo tuttua vuosien ajalta.

Tonttu Tohvelo huomasi Tonttu Hopeaparran saapuvan koululle kello kädessään. Sitä ihailtiin monesta pöydästä ja rehtori Agricola joutui jo muistuttamaan ajan kulumisesta, joten turhiin höpinöihin ei nyt aikaa ole. Tonttu Hopeaparta kääri kellon pakettiin, sillä hänelle huominen merkitsi kotimatkan alkua, sillä hän viettäisi joulun kotona Koldinghusin linnassa ja veisi kellon veljelleen lahjaksi.

Kello oli jo kymmentä vaille ennen määräajan umpeutumista, kun viimeinen paketti laitettiin kuljetuslaatikkoon. Paikalle porhalsi myös Tonttu Saappaanvarsi kookkaan kassin kanssa. Hän yhytti Tonttu Vauhtisuksen ja antoi kassin hänelle. Joulupukin tallukkaat olivat viimein valmiit ja vietäväksi Korvatunturille.

Miten sujuu Tonttu Hopeaparran kotimatka? Se selviää, kun aukenee kahdeskymmenesensimmäinen luukku.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti