Aiheittain

tiistai 3. joulukuuta 2019

Joulukalenteri 2019 Kolmas luukku

Aamiaisen syötyään ja Tonttulan sanomat luettuaan Tonttu Tohvelo suuntasi askeleensa koulun juhlasaliin, jossa alkoi heti aamusta laatikkotalkoot. Tonttu Mantelin johdolla oli eilen keitetty suuri padallinen riisipuuroa sekä porkkanoita. Osa ryhmästä kuori parhaillaan lanttuja ja siihen ryhmään Tonttu Tohvelokin siirtyi, sillä oli mummoltaan oppinut näppärän niksin niiden kuorimiseksi.

Toinen ryhmä kuori porkkanoita, joita kolmas ryhmä soseutti. Tähän ryhmään kuului myös Tonttu Hopeaparta, joka olisi mielummin ollut veistospajalla kellon kimpussa, mutta tiesi jo viimevuodesta, että talkoihin osallistuivat kaikki kynnelle kykenevät ja hänen silmissään kiiluivat jo aattoillan notkuva herkkupöytä.

Tonttu Manteli, koulun emännän roolissa valvoi keittiössä lanttujen keittoa ja suuren leivinuunin lämmitystä. Kun hiilet oli viimen vedetty, niin ensimmäiset laatikot olivat jo paistovalmiita. Päivän aikana tehtiin satoja laatikoita, jotka jäähdyttyään vietäisiin suureen maakellariin odottamaan joulun alla tapahtuvaa yhteisjakoa varten.

Ehtiikö Tonttu Hopeaparta veistämään kellon veljelleen lahjaksi? Se selviää kun aukeaa neljäs luukku.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti