Aiheittain

sunnuntai 8. joulukuuta 2019

Joulukalenteri 2019 Kahdeksas luukku

Tonttu Saappaanvarsi istui pakettiauton kyydissä, jota ohjasi vuoron perään toinen kahdesta Ahkiolan nuoresta kuljettajatontusta. Tonttu Saappaanvarsi oli hyvin tyytyväinen villojen laatuun ja määrään. Nyt saisi tehdä tallukkaita myös varastoon. Yht'äkkiä alkoi alkoi auto heittelehtiä ja päätyi lopulta kenolleen penkkaan.

Pöllämystyneet tontut nousivat autosta ja totesivat, että tiukasti ollaan penkan puolella Tonttu Saappaanvasi hätääntyi, että miten nyt Tonttulaan päästään. Sattumalta paikalle saapui Veg Vesenin partioauto, josta pari tonttu nousi ylös ja taivasteli kuinka Tromsan alueelle tullaan ylipäätään ilman kettinkejä. Ahkiolan tontut olivat noloja, sillä heitähän oli muistutettu kettinkien tärkeydestä, mutta vastuullisen kiiretehtävän jännitys oli vienyt asian pois mielestä.

Veg vesenin tontuilla oli yhdet varaketjut mukana ja suostuivat ne lainaamaan, mutta ensin piti pakettiauto saada tielle. He hälyyttivät hinausauton, joka veeti pakettiauton takaisin tielle. Selvisi myös, että Ahkiolan tontut eivät olleet aikaisemmin ketjuja käyttäneet. Veg Vesenin tontut opastivat Ahkiolan tonttuja kädestä pitäen, kuinka ketjut asetetaan. Iltapäivä oli jo pitkällä, kun pakettiauto pääsi liikkeelle. Kuinkahan aika riittää pohti Tonttu Saapaanvarsi.

Pääseekö villat perille. Se selviää, kun aukeaa yhdeksäs luukku.

1 kommentti:

  1. Hmm, Norge satens vegvesen, kirjoitetaan yhteen. Se on vegvesen.

    Norjan valtion tietarkastus suoraan käännettynä.

    https://www.vegvesen.no/

    VastaaPoista