Aiheittain

torstai 19. joulukuuta 2019

Joulukalenteri 2019 Yhdeksästoista luukku

Tonttu Tohvelo lähti aamiaisen jälkeen Tonttu Kotitontun kanssa koululle, sillä tänään alkavat suuret paketointitalkoot. Myös koulutyö oli oppilailta ohitse ja myös he osallistuivat talkoisiin. Tonttu Tohvelo ja Tonttu Kotitonttu saivat ensimmäiseksi työksi noutaa lahjapaperirullia painotalon varastosta. Kelkalla saivat kuljetettu suuren määrän lahjapaperirullia, jotka jakoivat kuhunkin pöytään. Toinen ryhmä toi pakettikortit, seuraava teipit ja sakset ja neljäs ryhmä lahjanarut.

Tottuneesti Tonttu Tohvelo ja Tonttu Kotitonttu katsoivat suuresta kirjasta lahjan ja lahjan saajan ja kirjoittivat nimen pakettikorttiin. Seuraavaksi lahjan nouto suurista laareista, jotka oli täynnä mitä erilaisempia lahjoja ja joita tontut toivat jatkuvalla syötöllä lahjatavaravarastosta. Paketointi sujui yhteistyössä ja sitten lahja oikeaan kuljetuslaatikkoon.

Koululle oli Ahkiolan kuljetus tuonut suuret, pyörälliset kuljetuslaatikot. Ahkiolan kuljetuksen päällikko Tonttu Vauhtisuksi ja tarkastaja Waltteri Vauhtisuksi tarkastivat kuljetuslaatikoiden nimikyltit ja valvoivat, että laatikot tulevat aakkosjärjestyksessä salin reunoille. Paketointityö pitää saada valmiiksi huomenna kello kuuteentoista mennessä, jotta ne saadaan Korvatunturille ajoissa lastausta varten.

Mikä mahtaa olla kellon tilanne? Se selviää, kun aukenee kahdeskymmenes luukku.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti