Aiheittain

keskiviikko 18. joulukuuta 2019

Joulukalenteri 2019 Kahdeksastoista luukku

Tonttu Tohvelo ja Tonttu Kotitonttu saapuivat viimein Slevflodin pajalle ja itse Tomte Slevflod oli vastassa. Höyrypannu kiilsi uutuuttaan ja Tonttu Kotitonttu huomasi sen kyljen yhä lämpöiseksi. Tomte Slevflod kertoi, että vielä tunti sitten oltiin tehty uusi koeajo ja uusi pannu toimi kuin unelma. Koeajo suoritettiin mahdollisten liitosten vuototarkastuksen vuoksi ja havaitiin, että kaikki on kuin pitääkin olla.

Tonttu Tohvelo huomasi myös, että halkovaunu oli täynnä. Tomte Slevflod kertoi, että paikallinen Skogskötsel yhtiö oli hoitanut puupuolen täysin, niin koeajoja kuin kotimatkaakin varten. Tonttu Tohvelo ja Tonttu Kotitonttu nousivat veturin hyttiin ja aloittivat uuden lämmityksen ja paineiden noston. Tomte Slevflod antoi vielä laskun mukaan ja Tonttu Tohvelo totesi, että tämän saatuaan Tonttu Tuikitärkeä taas repii pelihousunsa. Tonttu Kotitonttu nauroi ja totesi näin tapahtuvan.

Kun paineet olivat nousseet alkoi kotimatka rauhallisen puksutuksen tahtiin. Illan suussa tultiin takaisin kotihallille, ilman kommeluksia. Hallilla oli runsaasti väkeä ja Tonttu Tuikitärkeä riemastui laskusta, kuten ennustettu oli. Miillisentti Mitta puolestaan palautti kunnanjohtajan takaisin maan pinnalle todettuaan junan vuotuisen tuoton olevan monin kertainen laskuun nähden.

Miten sujuu kellon rakennus, entä tallukkaiden valmistus. Se selviää, kun aukenee yhdeksästoista luukku.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti