Aiheittain

tiistai 21. joulukuuta 2021

Joulukalenteri 2021 Kahdeskymmenesensimmäinen luukku

Tonttu Tohvelo söi ohravelliä ja luki Tonttulan Sanomia. Korvatunturilla hommat sujuivat hyvin. Lehdessä oli myös ohjeita lahjojen jakoon osallistuville tontuille. Tonttu Tohvelo ei ollut tänä vuonna lahjojenjakovuorossa, vaan viettäisi sen rauhallisesti kotikolossaan. Tonttu Kotitonttu sen sijaa oli vuorossa ja aamiaisen syötyään, hän lähti auttamaan Tonttu Kotitonttua pakkamaan matkatavarat. Pukupussiin laitettiin tonttupuku ja suureen kassiin vaihtovaatteita ja eväsrasioita. Korvatunturilta saadaan eväät rasioihin, joita pitkällä matkalla tarvitaan. Ahkiolan Kuljetus huolehti tonttujen kuljetuksen ja sen suuret bussit odottelivat jo kunnantalon edessä.

Suuren kaupungin johtaja oli tyrmistynyt. Koko valtuusto oli tehnyt yllätystarkastuksen hoitokotiin. Nurkissa oli pölyyntyneet hämähäkinseitit. Verhoja ei ollut ollenkaan. Televisiosta näkyi säröinen kuva. Asukkaiden huoneet olivat epäsiistejä. Kaupungin johtaja katsoi keittiön, joka oli siisti, mutta löysi jääkaapin ovesta itselleen osoitetun kirjeen. Siinä oli taas tuo outo sinetti. Kirjeessä kerrottiin, että kirjoittaja oli lähettänyt ystävänsä siivoamaan keittiön ja kertoi myös, että ruokahuolto on hunningolla.

Suuren kaupungin johtaja soitti teknisentyönosastolle ja sen siivoustyön johtajalle. Hän määräsi, että koulujen siivojien on tultava siistimään paikat. Hoitokodin johtaja ei osannut vastata kysymyksiin hoitokodin tilasta. Ainoa, mitä on osasi sanoa, ettei ole rahaa. Suuren kaupungin johtaja suuttui ja ilmoitti, että kaupunki ottaa hoitokodin harteilleen ja hoitokodin johtaja voisi lähteä samantien, minne itse tahtoi. Pian ovesta pelmahti siivoustyönjohtaja ja kymmenen siistijää. He olivat järkyttyneitä siivosta ja pukivat esiliinat päälle ja ryhtyivät siivoamaan hoitokotia.

Miten käy ruokahuollon? Se selviää, kun aukenee kahdeskymmenestoinen luukku.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti