Aiheittain

sunnuntai 19. joulukuuta 2021

Joulukalenteri 2021 Yhdeksästoista luukku

Tonttu Tohvelo söi aamupuuroaan aikaisin, sillä tämään pitää saada lahjat lähtemään Korvatunturille. Eilisissä pakettitalkoissa oli jo paketoitu iso osa, kertoi Tonttulan Sanomat, mutta Tonttu Tohvelo tiesi, että kiireinen päivä tulee. Syötyään hän lähti koululle, johon aloi pikkuhiljaa kertyä tonttu toisensa jälkeen. Suuresta kirjasta katsottiin lahja ja toivoja, jonka jälkeen lahja paketoitiin kauniisti ja vietiin oikeaan kuljetuslaatikkoon. Kuljetuslaatikoissa oli kunkin maan nimi. Kaupungit eroteltaisiin vasta Korvatunturilla.

Suuressa kaupungissa oli kaupunginjohtaja löytänyt oudon kirjeen vasten kahvinkeitintään. Hän pyöritteli sitä hetkenaikaa ja ihmetteli sinettiä. Se oli outo ja kun hän avasi kuoren niin sieltä tuli samlla kuviolla varustettu vesileimapaperi. Hän luki kirjeen ja vakavoitui. Hän luki sen vielä uudelleen ja soitti kaupungin hallituksen puheenjohtajalle, joka oli saanut samanlaisen kuoren. He totesivat yhdessä, että nyt on jäänyt jotain huolehtimatta. He ryhtyivät soittelemaan valtuutetuille ja havaitsivat, että kaikki ovat oudon kirjeen saaneet. Puhelimessa sovittiin kokousaika ja vielä samalle päivälle.

Hoitokodista tontut olivat jo kadonneet. Yön aikana oli siivottu vasta keittiö, joka oli ollut todella likainen ja siellä oli vanhuksille ruokaa laitettu. Kaikki mitä ei ollut käytössä oli paksun pölyn peitossa. Hella ja uuni palaneen ruokaroiskeiden peitossa. Jääkaapin takna paksu pöly, joten se vei varmasti paljon sähköä, tuumi Anni Suopayrtti. Aamun tullen keittiö kiilsi.

Mitä päättää kaupunginisät? Se selviää, kun aukenee kahdeskymmenes luukku.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti