Aiheittain

perjantai 17. joulukuuta 2021

Joulukalenteri 2021 Seitsemästoista luukku

Rehtori Agricola kertoi Korvatunturille saapuneesta kirjeestä. Siinä kerrottiin erään suuren kaupungin hoivakodista, jossa henkilökuntaa oli liian vähän. Paikat sotkuiset ja vain lattiat siivottu. Pölyä joka paikka täynnä. Vanhukset huoneisaan yksinäisiä. Kaupungin johto ei ollut tarkistanut lainkaa tilannetta ja omaiset hyvin huolestuneita.

Tonttu Ikirouta esitti kaupungin päättäjien uniin voisi vaikuttaa yrtein ja loitsuin. Samaa ehdotti myös lääkäri Tonttu Rohtoyrtti ja häntä puolusti terveydenhoitaja Tonttu Sammalrikko, sillä molemmat tunsivat yrttien vaikutuksen. Tonttu Tuikitärkeä piti kaupunginjohtajien herättelyä tarpeellisena, mutta eikö kirje riittäisi. Tonttu Suopayrtti esitti, että hän ryhmineen voisi siivota hoitokodin katosta lattiaan. Tontturouva Tuikitärkeä taas piti tähdellisenä oikein mitoitettua henkilökuntaa. Tonttu Manteli oli koulun emäntänä huolissaan hoitokodin asukkaiden ravitsemuksesta. Tonttu Tohvelo esitti, että voisiko vapaaehtoisista olla apua vanhusten yksinäisyyteen. 

Esityksia tuli Tontturouva Matilda Juuristolta, Tontturouva Ratakiskolta, Millisentti Mitalta ja Tonttu Kutterinpurulta. Keskustelu oli vilkasta ja kaikki olivat yhtä mieltä siitä, että tilanne hoitokodissa oli todella paha ja aikaa oli vähän, jotta vanhuksille saataisiin joulun tuntua hoivakotiin. TES:n Matias Maalakka kertoi tuoreita tietoja. Hoitajat vaihtuivat usein ja vanhoja vakituisia oli enää yksi ja hänkin perin masentunut. Hoitokodissa ei ollut mitään, jotta sitä edes parhalla tahdolla olisi voinut kutsua viihtyisäksi, ei edes verhoja ikkunoissa. Rehtori Agricola oli kirjannut kaikki ehdotukset ylös suureen päiväkirjaan.

Mikä oli kokouksen päätös toiminnasta? Se selviää, kun aukenee kahdeksastoista luukku.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti