Aiheittain

lauantai 4. joulukuuta 2021

Joulukalenteri 2021 Neljäs luukku

Tonttu Tohvelo nautti aamiaiseksi kaurapuuroa suuren voisilmän ja maidon kera. Hän luki samalla Tonttulan sanomia. Lahjatavaroiden määrä on kiitettävä, mutta hieman vielä pitäisi ahkeroida. Tänään asentaa Tonttulan Soihtu ja Valo, tuttavallisemmin TSV, kuuseen valot kaupungintalon edessä kello 12.00. Sitä menen katsomaan tuumi Tonttu Tohvelo. Lehdessä oli myös tietoja Korvatunturilta, jossa rekien tarkastus on aloitettu.

Aamiaisen jälkeen Tonttu Tohvelo imuroi kotikolonsa ja pesi pyykkiä. Hän otti myös esille tonttupukunsa ja harjasi sen. Sitten hän kiillotti vyön soljen ja tarkasti tallukkaansa. Ne olivat vielä hyväkuntoiset. Tänä vuonna ei siis tarvittu Tonttu Saappaanvarren palveluja. Tallukkaat olivat tärkeä osa juhlapukua. Tonttu Tohvelo pisti takin päälleen ja paksun pipon päähänsä ja veti sen tiukasti korviensa suojaksi.

TSV:n toimitusjohtaja Tonttu Revontuli ja asentaja Olli Ohmi asensivat henkilönostimen avulla kuuseen valot. Toimitusta oli tullut usea tonttu katsomaan ja henkilönostin kiinnosti kovasti pikkutonttuja. Ylikomisaario Tonttu Pykälä Tonttulan poliisista oli myös valvomassa paikaa. Hän hätisteli pikkutonttuja hieman kauemmas, mutta kun Tonttu Pykälän silmät vältti, niin eikös joku pikkutonttu ollut hiplaamassa nostinta. Tasan kello kaksitoista syttyivät kuusen valot. Samalla sytytettiin myös kaupungintalon ja koulun valoketjut.

Huomenna uusi päivä ja uusi luukku.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti