Aiheittain

maanantai 6. joulukuuta 2021

Joulukalenteri 2021 Kuudes luukku

Tonttu Tohvelo söi puuroa aikaisin aamulla ja luki Tonttulan sanomia. Lahjavarasto oli melkein täysi ja vain muutamia lahjatoiveita oli vielä täyttämättä. Korvatunturille oli tullut huolestuttava kirje, kerrottiin lehdessä. Aamiaisen jälkeen Tonttu Tohvelo puki ylleen tonttupuvun ja lähti koululle. Puolilta päivin alkoi lipun nosto. Päätösluokkalaiset Essi Esikko, Tuomas Soopeli, Julius Juurakko ja Anniina Alavirta nostivat lipun komeasti yhdessä. Koulun orkesteri soitti Finlandiahymnin.

Tontut siirtyivät koulun juhlasaliin, jossa koulun orkesteri esitti konserttisarjan Tonttu Sointuvan johdolla. Rehtori Agricola piti puheen. Kahdeksasluokkalaiset esitti näytelmän, joka herätti paljon naurun purskahduksia, sillä se oli hilpeä komedia. Näytelmän jälkeen tarjottiin päivällinen, jossa oli monenlaista herkkua. Oli graavattua siikaa, peuranpaistia, hilloja, uuniperunoita ja monen laisia herkkuja. Puheensorina oli valtaisa. Moni kävi hakessa lisää ruokaa, joten päivällinen kesti monta tuntia.

Illan jo pimetessä Olli Ohmi TSV:tä sytytti lyhdyt koulun pihalle. Pöydät siirrettiin salin reunalle, jotta tanssille jää tilaa. Sivupöydällä oli glögiä ja pientä naposteltavaa. Tanssit alkoivat kahdeksalta. Vanharouva Matilda Juuristo oli heti lattialla, eikä häntä sieltä pitänyt mikään pois vaikka ikää olikin jo paljon. Yö oli jo koittamassa, kun viimeiseksi soitettiin tonttupolska. Se oli reipas päätös juhlille. Pikkuhiljaa tontut suuntasivat kotikoloihinsa.

Uuden luukun pitäisi aueta huomenna, mutta olen syöpäleikkauksessa ja en tiedä, kuinka kauan sairaalassa menee, enkä tiedä, onko siellä koneen käyttömahdollisuutta. Tonttulassa kuitenkin tapatuu. Viimeiset lahjat pitää tehdä. Korvatunturille tullut huolestuttava kirje on saanut joulupukin lähettämään Tonttujen Erikoisselvitysosaston eli tuttavallisemmin TES:n liikkeelle. Sen pienimmat ja hiljaisemmat tontut, Matias Maalakka, Juha Maalakka ja Tonttu Miinus ovat lähteneet lähteneet kohti etelän suurta kaupunkia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti