Aiheittain

sunnuntai 5. joulukuuta 2021

Joulukalenteri 2021 Viides luukku

Tonttu Tohvelo otti leivinuunista ohraryynipuuron, joka oli yön aikana saanut rauhassa hautua kypsäksi. Hän söi puuroa ja luki Tonttulan sanomia. Korvatunturilla oli reet tarkastettu ja ne olivat lähtövalmiudessa. Lahjavarasto oli hyvällä malilla. Tonttu Tohvelo joi vielä aamukahvit ja söi pari voileipää. Aamiainen on päivän tärkein ateria, sanoi jo Tonttumuori Tohvelokin. Aamiaisen jälkeen Tonttu Tohvelo tiskasi astiat ja puki päälleen mukavat työvaateet.

Aamusta alkaen tontut kantoivat koulun juhlasaliin penkkejä. Tonttu Tohvelo ja Tonttu Kotitonttu asettelivat pöytiä valmiiksi huomisillan ateriointia varten. Tonttu Mantelin johdolla tehtiin koulun keittiössä pasteijoita, voileipäkakkuja, siivutettiin paistia ja asetettiin vadeille erilaisia ruokia. Koulun talkkarin Tonttu Sirkkelin johdolla päätösluokista valitut neljä oppilasta harjoittelivat lipun nostoa.

Tonttu Suopayrtin johdolla juhlasali siivottiin viimeisen päälle. Tonttu Sirkkelin johdolla päätösluokkalaiset koristelivat juhlasalin. Esiintumislava sain kauniin kuusikranssin, joka oli koristeltu punaisin nauhoin. Tonttu Tekstiilin johdolla pöydät saivat puhtaan valkeat pöytäliinat. Tontturouva Tunturipuron ja Tontturouva Mitan johdolla pöytiin tuotiin astiat ja aterimet.

Millainen on tulossa juhlasta. Se selviää, kun aukenee kuudes luukku.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti