Aiheittain

tiistai 20. joulukuuta 2022

Joulukalenteri 2022 Kahdeskymmenes luukku

Oli aikainen aamu, kun Toomas Suopunki, kyydissään Tonttu Saappaanvarsi ja monet nahkakääröt, saapuivat Korvatunturille. Pukin muori oli jo keittämässä puuroa ja pyysi saapuvia ottamaan voileipää ja kahvia, jotka olivat jo valmiina. Toomas Suopunki ja Tonttu Saappaanvarsi kiittelivät ja sanoivat voileipien ja kahvin riittävän, sillä töitä on vielä paljon edessä.

He lähtivät valjasvarastoon katsomaan mikä oli tilanne. Pian Rehtori Agricola ja Tonttu Ikirouta liittyivät mukaan. Selvisi, että hiiret ovat päässeet suurimpaan valjaslaatikkoon ja kuten tunnettua, hiiret nakertavat kaikkea. Tonttu Tohvelo ja Tonttu Kotitonttu liittyivät myös joukkoon ja kysyivät Tonttu Saappaanvarrelta, että miten voisivat olla avuksi. Tonttu Saappaanvarsi leikkeli uusia valjaita ja neuvoi tontuille, miten valjaat saadaan kiinnitettyä heloihin. Alkoi melkoinen neulan huiske, kun tontut heloja kiinnittivät.

Tonttulassa Millisentti Mitta ja Anni Suopayrtti siivosivat ensin kotejaan, mutta totesivat sitten, että Tonttu Tohvelon ja Tonttu Kotitontun kodit jää siivoamatta ja heille pitää myös järjestää tonttupuku Korvatunturille, sillä he ovat tänä vuonna lahjojen jakovuorossa. Niin Millisentti ja Anni siivosivat poikien kodit, vaihtoivat puhtaat matot lattioihin ja pyyhkivät pölyt kaikkialta. Anni oli sitä mieltä, että pojat eivät puhdista paikkoja riittävästi.

Valmistuuko valjaat ajoissa ja miten tonttupuvut saadaan Korvatunturille? Se selviää, kun aukenee kahdeskymmenes ensimmäinen luukku.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti