Aiheittain

lauantai 10. joulukuuta 2022

Joulukalenteri 2022 Kymmenes luukku

Koululle alkoi saapua tonttuja jo hieman kahdeksan jälkeen, sillä alkoivat isot talkoot. Nyt oli tarkoituksena tehdä pipareita, torttuja ja pasteijoita. Juhlasalin isoille pöydille oli tuotu isot määrät voitaikinaa ja piparkakkutaikinaa. Keittiöstä tuotiin myös juuri sekoitettua täytettä pasteijoihin ja soseutettua luumua tortun tekoa varten.

Tonttujen Oma Paloasema eli tutummin TOP oli järjestänyt juhlasalin nurkaan oman toimipisteensä. Siellä oli itse palopäällikko Tonttu Vesitonttu, ensihoitaja Tonttu Laastari ja terveydenhoitaja Tonttu Sammalrikko ja lääkäri Tonttu Rohtoyrtti. Heidän tarkoituksena oli taata tilaisuuden turvallisuus ja tietysti hoitaa pienet vammat, joita väkisinkin syntyy kuumien peltejen kanssa touhutessa tai lattialle varisseihin jauhoihin liukastuessa.

Juuso Jäkälä ja Kalle Kaarna naureskelivat pikkutonttujen taikinapyörällä piirtelemiä viivoja juuri kaulitulla torttutaikinalla. Tonttu Jäkälä muistutti poikia, että ihan samalla tavalla te olette taikinan kanssa leikitelleet. Muistivat tuon itsekin, mutta nyt syntyi torttuja urakalla.

Millisentti Mitta kuljetti peltejä edestakaisin, kun liukastui jauhojen pöllyttämällä lattialla. Välittömästi oli ensiaputiimi paikalla ja tarkasti Millisentin, joka sai lattiasta aika iskun päähänsä. Tonttu Sammalrikko saatoi Millisentin kotiinsa ja jäi valvomaan mahdollisen aivotärähdyksen varalta.

Miten Millisentti toipui? Se selviää, kun aukenee yhdestoista luukku.


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti