Aiheittain

tiistai 6. joulukuuta 2022

Joulukalenteri 2022 Kuudes luukku

Juna oli taivaltanut läpi yön ja illalla matkaan oli Kittilän raja-asemalta otettu kyytiin Alf Hoff Norjan kuninkaalisesta linnasta ja hänen veljelsä Alfed Hoff, jonka luona Alf Hoff oli käymässä. Juna puskutti eteenpäin, vain veturin miehistöa säännöllisesti vaihdettiin.

Tonttulassa alkoi olla jo valmista. Viimeiset koristelut oli saatu päätökseen. Noutopöytään oli pikkuhiljaa alkanut tulemaan erilaisia ruokia. Oli poronkäristystä, hirvenpaistia, erilaista kalaa ja lihapullia. Lämpöastioissa oli perunoita, laatikoita ja höyrytettyjä kasviksia. Tonttulan Soihtu ja Valo alkoi viritellä hieman ennen junan saapumista soihtuja matkareitin varrelle ja itse juhlapaikan ympäristöön. Lipputangon läheisyyteen oli sytytetty kaksi isoa jätkänkynttilää.

Juna saapui asemalle tasan kello kaksitoista, kuten oli suunniteltukin. Vieraita vastaanottamssa oli koko kunnan väki. Lisäksi porokyyden oli saapunut muita vieraita, kuten Tonttu Kotitontun sisar Aliina yhdessä puolisonsa Tonttu Sudenmarjan keraja kaksosten kanssa. Väki siirtyi kunnantalon edustalle, jossa sytytettiin kuuseen valot ja lippupartio nosti lipun salkoon. Tänä vuonna kunnian olivat saaneet päätösluokkalaisista Anniina Alimetsä, Jooseppi Jänkä, Susanna Suomuurain ja Altti Aitovuori. Tonttuorkesteri, johtajanaan Tonttu Sointuva esittivät Finlandia hymnin.

Väki siirtyi koulun juhlasaliin, jossa rehtori Tonttu Agricola toivotti kaikki tervetulleiksi ja kehoitti nauttimaan ateriasta. Niin Tonttu Tohvelo, Tonttu Kotitonttu, Valtteri Vaara ja Simeon Sinivuori jaksoivat osallistua juhlaan vaikka pitkä matka takana olikin, mutta viimeisen yön aikana oli vuoroja vaihdettu tiuhemmin, jotta jokaiselle jäisi nukkuma-aikaa. Tontut lähtivät pöytäkunta kerrallaan keräämään lautaset täyteen herkkuja. Santsi kierroksi tehtiin pitkin päivää.

Kuinka sujui illan vietto? Se selviää, kun aukenee seitsemäs luukku.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti