Aiheittain

torstai 1. joulukuuta 2022

Joulukalenteri 2022 Ensimmäinen luukku

Tonttu Tohvelo heräsi aikaisin ja teki aamiaisen ja sitä syödessään luki Tonttulan sanomia. Siinä oli paljon asiaa. Oli laatikkotalkoista ja itsenäisyyspäivän juhlien valmistelusta. Tonttu Tohvelo oli hieman harmissaan, ettei pääse osallistumaan laatikkotalkoisiin, sillä tänä vuonna itsenäisyyspäiväjuhliin tulee ulkomaisia vieraita, kun korona on ohi ja hän on veturimiehenä.

Kaamosaamussa Tonttu Tohvelo ja Tonttu Kotitonttu lähtivät yhtä matkaa puutyöverstaalle. Heidän tehtävänään oli sorvata shakkinappuloita, joka oli vaativa työ. Samu Sirkkeli oli saanut tehtäväkseen shakkilaudan teon. Se oli nuorelle miehelle vaativa työ, sillä puiset ruudut täytyi sovittaa tarkalleen. Oltiinhan perustamassa shakkiluokkaa yhteen kouluun ja lautoja toivottiin aina.

Tonttulan vihanneksen johtaja Tonttu Juureva tarkasti kellareita yhdessä Sami Sammalrikon ja Sini Sinivuoren kanssa. He valitsivat suuriin koreihin erilaisia juureksia. Perunat vietiin koulun keittiöön ensimmäisenä, sillä Tonttu Manteli laittoi perunalaatikot jo imeltymään huomenna. Keittiössä apuna , perunoiden kuorimisessa, olivat junaemäntä Millisentti Mitta, Anniina ja Aukustinna Manteli. Perunoita kuorittiin ja paljon. Joonas Porosuksi ja Toomas Suopunki kuljettivat juurekset koulun keittiöön poroillaan ja ahkioillaan.Tonttu Tuikitärkeä kiiruhti koululle ja kovin hätääntyneenä kääntyi Tonttu Mantelin puoleen.

Mitä tärkeää oli nyt Tonttu Tuikitärkeällä? Se selviää, kun aukenee toinen luukku.

1 kommentti:

  1. Tonttu Kohmelo heräsi ja katseli löytyisikö mistään kalajpullon jämää helpottamaan aamukohmeloa. Lueskeli siinä Helsingin sanomia, että mitä pahaa rassistit ja uusnatsit ovatkaan edellisiltana ja viime yönä tehneet. Ja olivathan ne tehneet....
    Huru-ukko

    VastaaPoista