Aiheittain

sunnuntai 4. joulukuuta 2022

Joulukalenteri 2022 Neljäs luukku

Tonttulassa oli herätty varhain ja ensimmäisenä koululla oli Suopayrtin perhe. Tonttu Suopayrtii jakoi tehtävät kullekin perheen jäsenelle. Anni Suopayrtille lankesi juhlasalin siivonta yhdessä isänsä Jooseppi Suopayrtin kanssa. Pian heiluivat harjat ja juuresten lattialle tippuneet kuoret saivat kyytiä. Pöydät puhdistettiin ja lattiat luututtiin. Sepastian Suopayrtti siivosi esiintymislavan ja yhdessä Tonttu Sirkkelin kanssa ripustivat esiripun paikoilleen. Samu Suopayrtti siivosi eteistuloaulan ja ryhtyi sitten ripustamaan yhdessä Tontturouva Jäkälän kanssa kuusenhavuköynnöksiä oviaukkojen koristeeksi. Tonttu Suopayrtti, yhdessä Tonttu Mantelin kanssa, olivat hakeneet pitkät valkeat pöytäliinat pöydille.

Tonttulan Soihtu ja Valo, tuttavallisemmin TSP, asensi kunnantalon edustan kuuseen valoja ja tähden. Ahkiolan Kuljetus oli järjestänyt paikalle nosturin, jotta ylimmät valot ja tähti saataisiin paikalleen. Olli Ohmi kytki valot palamaan ja huomasi muutaman valon olevan sammuksissa. Tonttu Revontuli haki heti pulkastaan oikeanlaisia valoja, jotka ruuvattiin piakoilleen. Nyt kytkentä sai kaikki valot loistamaan. Kyllä nyt kelpaa juhlapäivänä sytyttää valot.

Juna kulki matkaansa ja illalla päädyttiin Lappenrantaan, josta kyytiin nousi Leka Muurikivi Olavinlinnasta. Hän oli matkannut porokyydillä kaupunkiin, josta nousivat myös kyytiin Tonttu Ankkuri Prinsessa Armadasta ja Jussi Vaala kaupungintalolta. Puutäydennyksen saatuaan, juna lähti kohti eteläistä Suomea. Millisentti Mitta tarjosi vieraille glögiä ja piparkakkuja erilaisia. Aukustiina ja Anniina olivat jo valmistelleet itapalan ja laittaneet makuuhytit kuntoon. Iltapalaksi tarjoiltiin hiilostetulla silakalla täytettyjä voileipiä ja teetä. Justiina Vaala kehui silakoiden rapeutta ja kysyi reseptiä. Anniina antoi sen mielellään.

Mitä tapahtuu huomenna, saadaanko kaikki koululla kuntoon ja miten junamatka etenee? Se selviää kun aukenee viides luukku.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti