Aiheittain

perjantai 9. joulukuuta 2022

Joulukalenteri 2022 Yhdeksäs luukku

Tonttu Tohvelo oli jo aikaisin hereillä, sillä hän ei ollut veturissa yö myöhällä. Hän keitti aamiaisekseen ohraryynivelliä. Velliä nauttiessa hän luki Tonttulan sanomia. Siinä oli paljon asiaa lahjatilanteesta ja vielä piti pajoilla tehdä yhtä ja toista. Lisäksi oli ilmoitus leivontatalkoista huomenna. Tonttu Tohvelo lähti puutyöverstaalle. Hän sai Tonttu Kutterinpurulta tehtäväksi viedä sorvattuja puusauvoja vaatturimestari Tonttu Tekstiilin pajalle.

Tonttu Tekstiilin apuna oli monia tonttuja. Hänen tyttärensä Tekla teki juuri, paljon toivottuja, keppihevosia. Nyt Tonttu Tohvelolle selvisi, miksi sorvattiin niin paljon sauvoja. Pajalla myös tehtiin nukenvaatteita, leijan päällyskankaita ja monia muita kangastarvikkeita.

Myös mekaniikkapajalla oli kova kiire. Tonttu Skooppi asensi juuri kameraa uuteen droniin. Niitä oli tänäkin vuonna monen toiveissa. Lahjavarastolla oli myös kiirettä ja sinne oli pyydetty kiireapulaisiksi päätösluokan oppilaat. Lahjoja tuli tasaisena virtana eri pajoilta ja ne piti saada asianmukaisiin kuljetuslaatikoihin. Koulun keittiössä Tonttu Manteli keitteli luumuja ja riisiä yhdessä tyttäriensä Anniinan ja Aukustiinan kanssa. Tontturouva Tuikitärkeä ruskisti jauhelihaa. He myös pienivät savulohta, keittelivät kananmunia suuren määrän.

Miten sujuu talkoot? Se selviää, kun aukenee kymmenes luukku.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti