Aiheittain

keskiviikko 21. joulukuuta 2022

Joulukalenteri 2022 Kahdeskymmenes ensimmäinen luukku

Korvatunturilla oli noustu varhain, syöty puuro ja voileivät sekä juotu kahvit. Tontut riensivät päivän töihin. Osa jatkoi lentokoneiden tankkausta. Toiset taas pakkasivat Ahkiolan Kuljetuksen tuomia paketteja oikeisiin lentokoneisiin. Tonttu Saappaanvarsi, Tonttu Kotitonttu ja Tonttu Tohvelo ahersivat valjaiden parissa. Välillä oli käytävä sovittamassa valjaita poroille, sillän osan olivat hiiret niin pahasti nakertaneet, ettei niistä ollut malliksi.

Tonttulasta oli tullut Pekka Pykälä, Anselmi poronsa kanssa ja toi Tonttu Tohvelolle ja Tonttu Kotitontulle tonttupuvut. Ne oli nätisti pakattu pukupusseihin. Pekka kertoi, että Anni Suopayrtti ja Millisentti Mitta ovat puhdistaneet, tuulettaneet puvut huolella ja kiillottaneet soljet. Hän kertoi vielä, että tytöt ovat siivonneet poikien kotikolot ja hankkivat sinne kuusen ja koristelevat sen.

Tonttulassa olivat tontut lähteneet Tonttu Suopungin johdolla hakemaan joulukuusia. Kotitarveporot oli valjastettu ahkioiden eteen ja näin saatiin monta kuusta kerralla toimitettua kylään. Ne vietiin ensin varastoon sulamaan vesiämpäriin. Millisentti Mitta varmisti, että poikien kotiin myös tulee kuuset.

Valmistuvatko valjaat? Se selviää, kun aukenee kahdeskymmenes toinen luukku.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti