Aiheittain

sunnuntai 11. joulukuuta 2022

Joulukalenteri 2022 Yhdestoista luukku

Tonttu Tohvelo oli herännyt myöhään, sillä talkoot olivat venyneet puolille öin. Hän keitti aamukahvit ja söin pasteijoita, joita oli tuonut eilisistä talkoista mukanaan, sillä jokainen talkoolainen sai ottaa mukaansa leivottuja tuotteita, siksi paljon niitä tehtiin. Tonttu Tohvelo nautti siten aamiaisekseen sekä lohipasteijaa että lihapasteijaa ja otti vielä kolmannen kahvikupillisen seuraksi yhden tortun.

Koska oli vapaapäivä, niin Tonttu Tohvelo päätti tehdä joulukortteja. Hän otti esiin mummonsa Taimi Tohvelon käsityömallikirjan ja etsi sopivaa kuviota. Tonttu Tohvelo ei ollut mikään hyvä piirtäjä, mutta kuten mummonsa sanoi, niin värisävyjen päälle hän ymmärsi. Hän otti myös esiin kalkeeripaperin ja värikynät, jotka hän teroitti ensin.

Hän löysi hienon köynnöskuvion ja kalkkeeripaperin avulla hän siirsi kuvan ohuelle pahville. Kun hän oli kopieerannut riittävän määrän kortteja, hän ryhtyi värittämään niitä. Köynnökseen hän valitsi tumman vihreän ja rusettiin joulun punaisen, marjoihin tummenmman punaisen ja niiden päälle hän laittoi hieman liimaa ja kopisti purkista hieman hilettä päälle. Näin köynnöksen marjat saivat kimalletta. Kun liimat olivat kuivat alkuillasta, hän kirjoitti kuoret ja sujautti kuhunkin kuoreen kortin hyvän joulun toivotuksineen.

Tonttu Tohvelo pakkasi kirjekuoret kasiin, puki päälleen ja tunki taskuihinsa kynttilöitä. Matkan aluksi hän sytytti lyhtyihin kynttilät ja muisteli takavuosien tohellustaa tulien kanssa, sillä oli lähellä polttaa kauniin kelopuun. Sitten hän käveli kaupalle, jossa myös oli postitoimisto. Tonttu Jauhopeukalo arvasi, että Tonttu Tohvelo tarvitsi postimerkkejä, sillä pienen kassin suusta pilkottin kirjekuorien kulmat. Niin Tonttu Tohvelo sain postimerkit ja liimasi ne kuoriin ja ojensi sitten pinkan Tonttu Jauhopeukalolle ja totesi, että nyt ne on saatu matkaan.

Mitä tapahtuu huomenna? Se selviää, kun aukenee kahdestoista luukku.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti