Aiheittain

maanantai 19. joulukuuta 2022

Joulukalenteri 2022 Yhdeksästoista luukku

Tonttu Tohvelo, Rehtori Agricola, Tonttu Ikirouta, Tonttu Kotitonttu, Tonttu Skooppi, Tonttu Saappaanvarsi, Joonas Porosuksi ja Toomas Suopunki nauttivat Pukin muorin keittämää kaurapuuroa ja puhuivat valjaiden kunnosta. Tonttu Saappanvarsi sanoi, että hän kyllä ehtii tehdä uusia valjaita jos saa apua vanhojen valjaiden helojen purussa. Rehtori Agricola sanoi, että syy valjasvauriolle on selvitettävä ensin. Tonttu Saappanvarsi sanoi lisäksi, että hänen on haettava lisää nahkaa pajaltaan ja Toomas Suopunki sanoi kuljettavansa hänet porolaan Petterillä ja ahkiollaan.

Viimeisiä puurolusikallisiaan syödessään kuului pihalata hurinaa. Kaikki ryntäsivät ikkunoihin ja itse Joulupukki ulos asti. Polttoainekuorma-autot olivat tuleet. Yksi kuskeista antoi Joulupukille kirjeen ja kertoi sen sisältävän laskun, ettei posti pääse sitä hukkaamaan. Pukki kiitti kuljettajia ja kertoi maailman joulun pelastuneen. Toomas Suopunki lähti kyyditsemään Tonttu Saappaanvartta, joka antoi Tonttu Tohvelolle, Tonttu Kotitontulle ja Tonttu Skoopille ohjeet purkaa heloja vanhoista valjaista.

Tonttulassa oli käynnissä toista päivää suuret paketointitalkoot. Ahkiolan kuljetus oli ilmoittanut, että lahjat pitää olla valmiina kello kahdeksaantoista mennessä. Tonttu Vauhtisuksi ja hänen poikansa Waltteri tarkastivat kaupunkien nimikylttien pitävyyttä. He eivät enää halunneet takavuosien tarrahäslinkiä. Vaikka kyltit olivat nyt uriinsa pujotettuja vaneerilevyjä, niin huoli oli kuitenkin suuri. Tontut katsoivat suurista kirjoista toiveen ja saajan, paketoivat paketin ja kuljettivat oikeaan laatikkoon paketin Koululaisten urakointi opiskelussa päättyi aina pakettitalkoiden alkamiseen.

Mikä on valjaiden tuhoutumisen syy? Se selviää, kun aukenee kahdeskymmenes luukku.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti