Aiheittain

sunnuntai 25. joulukuuta 2022

Joulukalenteri 2022 Viimeinen luukku

Tonttulassa oli moni vielä unessa, kun viimeiset tontut saapuivat lahjojen jaosta. Näin kävi myös Tonttu Tohvelolle ja Tonttu Kotitontulle. He eivät jaksaneet enää muuta kuin käydä pesulla ja sitten maate. Iltapäivällä he heräsivät ja syötyään aamiaisen, he päättivät saunoa tällä kertaa Tonttu Kotitontun saunassa. He olivat tyytyväisiä Millisentti Mitan ja Anni Suopayrtin tekemistä koristeluista kuusessa ja kotikolossa.

Saunottuaan pitkän kaavan mukaan, he ryhtyivät jouluaterian valmistukseen. He keittivät riisipuuron ja sen seuraksi luumukiisselin. Pöytään otettiin kinkku, hirvipaisti, savusiika, suolattua silakkaa, graavilohta, loimulohta, laatikoita. He myös keittivät kananmunia aterialle, sillä ne maistuivat hyvälle suolaisen kalan kanssa. Koska Tonttu Tohvelo ja Tonttu Kotitonttu olivat lahjojen jaossa, niin kinkun ja hirvipaistin oli valmistanut Tonttu Manteli, koulun suuressa uunissa.

Juhla-aterian aikana oli aikaa kertoa kokemuksistaan. Tonttu Tohvelo kertoi, että ahkiossa tuli tuntureilla ajoittain kylmä. Tonttu Kotitonttu taas kertoi, että Austraaliassa tonttupuku oli kuuma, vaikka olikin pyytänyt ohuimman pukunsa. Lasten iloisuudesta oli paljon puhetta ja sitä jatkettaisiin alkuvuodesta muiden tonttujen kanssa, kunnes alkaisi taas uusien lahjojen teko.

Hyvää joulua ja onnellisempaa utta vuotta

1 kommentti:

  1. Loppu hyvin, kaikki hyvin vaikka heikolta matkan varrella näyttikin!
    Parempaa uutta vuotta toivoen.

    VastaaPoista