Aiheittain

lauantai 21. tammikuuta 2017

Kauhistuksen kanahäkki

Eilen astui virkaansa Yhdysvaltojen presidentti Trump ja sen seurauksena erilaiset medialähteet ovat täynnä itkupotkuraivareita. Twitterissä päättäjämme (ei populistit) ovat purkaneet tuntojaan, siitä kuinka väärä tyyppi tuli valituksi presidentiksi ja havainnoivat sen kuinka nyt tulee Somorraa ja Gomorraa ynnä araknofobinen tarantella sekä pandeeminen heinänuha.

Vedettään täten yhteenveto herneiden imppaamisesta:
1. Esko Aho; "Amerikkalaiset ovat jakautuneet jyrkästi kahtia ja se voi näkyä ikävästi Trumpin kaudella." Voi Eskoseni se maa on jakautunut jo kauan ja voisit viimein käydä optikolla, jotta näkisit kuinka Suomen kansa on jo kahden kerroksen väkeä. Koulutus, työ, ansio, eläke, ym. jakaa kansakuntamme kahtia tehokkaammin kuin giljotiini.

2. SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne; "Trumpin virkaanastujaispuheen perusteella Yhdysvallat käpertyy. Nyt tarvitaan eurooppalaista yhteistyötä." Kuules Antti, maailma on mennyt jo liian kauan takki auki kaikkeen, mutta kotoisia asioita ei meillä saada hoitoon. Olisi meidän syytä vetää palttoo nyt leukaa myöten kiinni ja voisitte alkuunsa selvittää missä on meillä 4000 pakolaisstatuksen omaavaa, jotka ovat kadonneet viranomaisten tutkasta ja siinä olisi riittävästi eurooppalaista yhteistyötä.

3. Vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistö: "Trumpin uhoa ja vastakkainasettelua kumpuava puhe sai vain Obaman näyttämään suuremmalta. Meidän oltava ääni toivon ja ihmisyyden puolesta." Uhota siitä, että haluaa tehdä maalleen parasta ja sekö on väärin? Vastakkainasettelu lienee se kohta, jossa Trump halusi antaa valllan kansalle eikä eliitille. Meillähän koko homma on pieni piiri pyörii ja päätökset tehdään omalle ja kaverin kukkarolle sopivaksi. Toivoas meillä oli joskus 1988 viimeksi ja sen jälkeen se on loistanut poissaolollaan ja ihmisyys tarkoittanee lähinnä matuja vaikka omaa terveydenhuoltoja ja vanhustenhuoltoa ei ole saanut inhimillistettyä.

4. Vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson; "Trumpin ilmastopolitiikka johtaa myöhemmin vielä äkillisempään ja vaikeampaan rakennemuutokseen duunareille ja teollisuuspaikkakunnille." En usko, että radikaalia muutosta tulee, katsoisin, että "rikastuttajamaiden" toiminta olisi ensin saatava kuriin, sillä monessa maassa poltetaan jätteet avoimilla kaatopaikoilla ja niistä pengotaan arvokkaammat esille ja myyntiin. Itse haluaisin vaikeuttaa Bulgarian ja Romanian "vieratyöläisten" olosuhteita.

5. RKP:n puheenjohtaja, kansanedustaja Anna-Maja Hendriksson; "Idag vänder världen blad då Trump tillträder som president.Ingen vet vad som väntar. Sällan har man känt en sådan oro." Ja sitten täysin vapaa käänös (kansalaiskoulun oppimäärään ei kuulunut Ruotsin kieli ja sitä olen vasta vanhemalla iällä, joten tuo kirjallinen on hieman heikolla [toimituksen huomautus, saa paremmin kääntää]) eli Maailman lehdistö kertoi Trumpin astuneen presidentin virkaan. Emme tiedä, mitä on odotettavissa. Harvoin tällainen mies tuo muuta kuin epävarmuutta. Anna-Majalla taitanee olla kristallipallo tai sitten joku pelko, jonka Trump laukaisi. Tiedämme hyvin psykologiasta tutun tunteiden siirron.

6. Pääministeri Juha Sipilä arvioi ainoastaan blogissaan, että puheet ovat puheita ja teot tulevat näkyviin vasta myöhemmin. Valitettavasti tiedämme tämän hyvin Sipilän omista toimista pääministerinä. Usko oli alkuun suurta ja nyt vain noin neljäkymmentä prosenttia väestöstä luottaa omaan pääministeriimme, että se siitä.

7. Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini; " Trumpin puhe oli taattua tavaraa:" Toivon, että amerikkalaiset eivät pety yhtä paljon Trumpiin kuin me olemme pettyneet Soiniin. Äänestäjille on helppo luvat yhdeksän hyvää ja kymmenen kaunista, mutta usein totuus on kuin vanhan kansan sanonta: "Laina on otettaessa kuin veli, mutta maksun koittaessa velipuoli".

Trumpia on pidetty populistisena ja sen määritelmän pohjana on latinan sana populus (kansa) eli tarkoittaa kansansuosioon usein kansankiihotuksellisin keinoin tähtäävää poliittista toimintaa. Itselle populisti on perus kansanedeustaja, joka sanoo tuhat sanaa, mutta ei tarkoita sillä mitään.

Merle Haggard (6.4.1937-6.4.2016), amerikkalainen kantrimuusikko teki vuonna 2005 laulun, jonka nimi oli America first. Se otti kantaa siitä, että Yhdysvallat toimii ihan muualla kuin kotimaassaan. "Our highways an' bridges are fallin' apart", kerrotaan ja se pätee myös meillä. Siksi: https://www.youtube.com/watch?v=UodJB1tRNVE

Ja jos sitten joku haluaa lukea kirjoitukseni Valiokuntia, jolloin olin vielä toivoa täynnä ja uskoin, että epäkohdat olisivat ollut korjattavissa. Kirjoitus sisältää myös tuon biisin suomennuksen. http://kryptax.blogspot.fi/2011/04/valiokuntia.html

5 kommenttia:

 1. No nyt oli pikkasen hienompi kirjoitus. Ja se Merlen piisi ja Kryptan käännös ovat molemmat loistavia.

  Juu, onhan se ihan kamalaa populismia ja rassismia jos haluaa tehdä kuten äänestäjät tahtoo.

  Me täällä voileipä maassa kollegoitten kanssa eilen illalla jo tuopposellisen kohotettiin Trumpille ja terveelle kansallismielisyydelle.

  -KKi-

  VastaaPoista
 2. Tervehdys KKi!

  Kiitos kannustuksesta ja olen samaa mieltä kanssasi populismista ja rasismista (yhdellä tai kahdella s-kirjaimella).

  Siteeratakseni, nostakaamme tuopponen.

  VastaaPoista
 3. Kiitos hyvästä postauksesta. Tuohon kohtaan yksi mainitsisin, että suomalaiselle pitkäaikaistyöttömälle tarjotaan pakkokoulutusta yhdeksän euron päiväpalkalla ja jos siihen ei suostu, tulee karenssi. Sen sijaan matuja yritetään saada väkisin oikealta ohi tyäelämään. Luonnollisesti suomalainen valtamedia pitää itkupotkuraivareita Trumpia vastaan, koska se pelkää samanlaisen ilmiön toistuvan meilläkin.

  VastaaPoista
 4. Joo Ykä. Työtön insinööri määrätään pallonheittelykurssille ja sitten ihmetellään kun häntä vituttaa.

  Matut sen sijaan ovat oikein kansallisaarre kun ova oikein saaneet kaarnaveneenn aikaiseksi.

  Se nyt vain on sillai, että tyypit ovat paskoneet oman maansa ja lähtevät sieltä paskomaan muiden maat. Kunhan hiekka- sun muita neekereitä alkaa olla riittävästi niin mikä hyvänsä maa muuttuu paskastaniaksi.

  Jostain kumman syystä niistä kultturelleista valtakunnista se muuttoliike tuppaaa olemaan tänne runsaan sosiaaliturvan pohjoiseen. Vaikka meillä tylsä ja värinätön kulttuuri onkin.

  -KKi-

  VastaaPoista
 5. Tervehdys Ykä ja KKi!

  Valitettavasti tuo on täyttä totta ja työ kun työ on otettava vastaan. Erityisen hanakasti tarjotaan puhelinmyyjän työtä ja harvalla ihmisellä on kanttia kusettaa ihmisiä. Isoisäni sanoi aikanaan, että pankkia ja verottajaa saa viilata linssiin, mutta muita ei.

  Mamuille räätälöidään kyllä työpaikkoja ja hehän ovat postilaisten kaltaisia moniosaajia, mutta hommista ei juuri mitään tule.

  VastaaPoista