Aiheittain

perjantai 25. joulukuuta 2020

JJoulukalenri 2020 Viimeinen lukku

Oli aamu jo pitkällä, kunnes Tonttu Tohvelo ja Tonttu Kotitonttu palasivat kierrokseltaan. Lahjat oli jaettu tuhansiin koteihin apuna oli muitakin tottuja, siiä muutoin urakka oli mahdoton. Nyt Tonttu Tovelo ja Tonttu Kotitonttu istuivat saunan löylyssä, Tonttu Tohvelon luona, siilä hän oli ladannut pesät sytysvalmiuteen. Nyt oli aikaa kohdata matkan reissu ja tuhannet kodit, joissa pari oli pistäytynyt. Oli rikkaita taloja, joissa vanhemmat olivat ostaneet osan joululahjoista, mutta näkivät myös köyhyyttä, jossa oli rikkinäinen sukka takanreunuksella. Kaikille kuitenkin Korvatunturi lähetti lahjansa.

Poikaporukka tajusi toimineensa väärin. Vanhemmat vielä valistivat jälkikasvuaan Suomen laista. Tuleva oikeuden känti huolestuttaa poikia paljon. Koraanikoulu oli päättynyt poikien osalta, sillä vanhemmat halusivat opetuksen omiin käsiinsä. Koulu toimi väärin ja opasti väkivaltaan ja sitä pakoon vanhemmat olivat lähteneet, eivätkä hyväksyneet sitä jälkikavultaan. Saapi nähdä, mitä oikeudessa tapahtuu, mutta se on jo eritarina.

2 kommenttia:

 1. Kiitos taas kerran joulukalenteritarinasta.

  Se toimi kuten joululaulun runoilija runoili:
  mieltä viihtäen kuin muinoin lasna.

  Sillä lasten juhlahan joulu on jo pitkään ollut. Itselläni ei lapsia ole, ja velipoika vietti tänä vuonna perhejoulun toisaalla.
  Minä ja vanha äitimuori vietimme joulun kahdestamme, toki informaatioteknologian suomassa yhteydessä läheisimpiimme.

  Mutta kerran satu joulun loppuun saa. Suru säveliä sumentaapi?
  Niinhän tuota sanotaan, että jouluisin tulee itsemurhapiikki.

  No, oli miten oli, me olemme hengissä ja vetreinä lukemaan tämän joulutarinan, jossa joulun taika saa kouluterrorisoivat muslimimaahantunkeutujat näkemään oman väärintekonsa ja jopa nuorehkon rehtorittaren vaikuttamaan asiaan.

  Tämä oli joulukalenteritarina. Ei ainakaan nyt tässä ja tänään ruveta juuttumaan mihinkään epärealismin yksityiskohtiin!

  Joten kiitos, sisar Krypta, että jaksoit tänäkin vuonna meitä uskollisia lukijoitasi ilahduttaa joulutarinalla, vaikka se kävi jo terveyden päälle.

  Toivotan terveyttä, voimaa ja iloa, että ensi jouluna uudelleen!

  VastaaPoista
 2. Tervehdys Qroquius Kad!
  Ilo on minun puolellani, että tästä oli iloa teille lukijooille vaikka sairastumisen takia jäi pari luukkua jäikin kirjoittamatta, sillä yliopistosairaalassa ei ole yleisökonetta, eikä minulla kannettavaa. Ensi jouluna on taas uuden kalenterin vuoro ja katsotaan mitä Tonttulan väki saa aikaiseksi.

  Hyvää jatkoa myös sinulle.

  VastaaPoista