Aiheittain

torstai 3. joulukuuta 2020

Joulukalenteri 2020 Kolmas luukku

Tonttu Tohvelo oli herännyt aikaisin ja söi aamupuuroaan ja luki Tonttulan Sanomia. Taas yksi koulurääkkäystapaus ja se sai Tonttu Tohvelon miettimään vakavasti, että mikä on pielessä nyky-yhteiskunnassa. Hän ei kuitenkaan ehtinyt paneutua sanomiin enempää, sillä Tonttu Kotitonttu jo kolkutti ovella. Yhdessä kaverukset lähtivät veturihallille virittämään tulet taas pesään. Paikalla olivat jo Simeon Sinivuori ja Valtteri Vaara, jotka myös olivat veturin kuljettajia, sillä juna liikkui ympäri vuorokauden, joten varamihet piti olla.

Puutyöverstaalla Tonttu Kutterinpuru ja Tonttu Juho Jäkälä opettivat Juuso Jäkälää ja Kalle Kaarnaa shakkilaudan tekemiseksi. Huolellinen mittaus oli kaiken a ja o. Näin laudoista tuli symmetriset. Pojat olivat kiinnostuneita kalastuksen ohella myös puutöistä ja olivat siihen saaneet opetusta Tonttu Sirkkelilta koulun veistosluokassa.

Millisentti Mitta, Anniina ja Aukustiina Manteli tarkastivat tonttupukujensa kunnon ja silittivät sen osat Millisentin luona. Oli sovittu, että yhdessä sitten lähdetään liikenteeseen. Rehtori Agricola taas mietti kovin saamaansa puhelua.

Mitä puhelu koski? Se selviää, kun aukenee neljäs luukku.

1 kommentti:

  1. Kyllä sitä koulurääkkäyshelvettiä oli tarjolla jo 1970-luvun peruskoulussa, ettei nykyaika ole sen suhteen sen kummemmin pahentunut.
    Monikulttuuristunut se kyllä on.

    VastaaPoista