Aiheittain

perjantai 4. joulukuuta 2020

Joulukalenteri 2020 Neljäs luukku

 Tonttu Tohvelo oli jo aikaisin hereillä ja söi aamupuuroa ja luki Tonttulan Sanomia. Siinä oli taas paljon aihetta itsenäisyyspäivän juhlista. Siinä oli lista myös tulijoista, jotka pitäisi noutaa Helsinki-Vantaan lentokentältä ja Turun satamasta. Pikku lenkki siis tiedossa, tuumi Tonttu Tohvelo ja valmistautui lähtemäään veturihallille. Mukaan tulisi tutusti Tomte Kyrktorn, joten Tontturouva Matilda Juuristo on varmaan mielissään, kun taas pääsee tonttupolskaan, tuumi Tonttu Tohvelo.

Samaan aikaan pohti Rehtori Agricola saamaansa puhelua. Täytynee pyytää asiaa tutkimaan Tonttujen Eritysselvitysosasto tuttavallisemmin TES. Tes:stä saa lähteä Tonttu Miinus ja kesällä tontun arvon saaneet Tonttu Matias Maalakka ja Tonttu Juha Maalakka. He saavat tapauksen selvittää ja soitankin niille heti, tuumi Rehtori Agricola.

Soitettuaan tontuille TES:n ja kerrottuaan pulmasta. Hän päätti vielä soittaa Tonttu Ikiroudalle ja Tontturouva Matilda Juuristolle, jotka olivat kylän vanhimpia ja taitavia ratkaisemaan pulmia. Molemmat lupasivat tulla iltasella paikanpäälle. Samoin Rehtori Agricola soitti Joonas Porosukselle, että hakisi TES:n tontut neuvotteluun. Joonas Porosuksi lupasi valjastaa Pekka-poron ja lähtisi matkaan heti, joten  iltasella oltaisiin perillä. Korvatunturin poroja ei tähän vuoden aikaan saa käyttää, sillä ne keräävät voimia aattoiltaa varten ja ovat erikoisjäkäläkuurilla.

Miten palaveri sujuu? Se selviää, kun aukenee viides luukku.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti