Aiheittain

sunnuntai 20. joulukuuta 2020

Joulukalenteri 2020 Kahdeskymmenes luukku

Jäi tässä pari luukkua väliin, sillä täytyi piipahtaa yliopistosairaalan sisätautipäivytysosastolla ja sieltä ei ollut mahdollista kirjoittaa, mutta menään nyt asiaan.

                                                                           ***

Tonttulassa aiemmin tapahtunutta. Kahdeksastoista ja yhdeksästoistapäivä olivat paketointitalkoot. Ahkiolan kuljetus olivat tuoneet suuret kuljetuskärryt lahjojen viennin parantamikseksi. Laatikkojen kyljissä oli maa ja kaupunkitunnukset, joiden perusteella lahjat jaetaan. On Böömiä ja Münheniä ja kärryjä valtava määrä. Ahkiolan Kuljetuksen Tonttu Vauhtisuksi valvoi kuljetusta Korvatunturille yhdessä poikansa Waltteri Vauhtisuksen kanssa. Paketointi sujui vanhalla rutiinilla. Isosta kirjasta käytiin katsomassa lahja, joka paketoitiin kauniisti, nimikortiti paikoillee ja vienti kuljetuslaatikoihin. Pikkutontuilla ei ollut kokemusta kuljetuslaatikoista, mutta Ahkiolan tontut opastivat mieluusti.

Mitä tapahtui tuolla Etelä-Suomalaisessa koulussa. Rehtori Miina Sariainen oli viimein ottanut poikaporukan puhutteluun ja puhutteli vakvasti ja päätti keskusteluun ottaa myös lastensuojelun apuun. Nämä pojat olivat niin hukassa, kuin olla ja voi. Heidän mielestään oili oikein kiusata vääräuskoisia. Heille tehtiin selväksi, ettei moinen ole sallittua, mutta poikaporukan ymmärryksen laita oli heikko, sillä Suomen kielen taito oli heikko, kuten opiskelujen menestys. Rehtori painotti koulutuksen tärkeyttä ja Suomen kielen merkitystä. Hän myös selvitti, ettei kotona kukaan puhunut Suomea, vaan omaa kieltään. Kenenkään vanhemmista ei ollut työssä. Rehtori Miina Sariainen päätti, että lastensuojeluilmoitus on tehtävä, ettei poikaporukka putoa täysin kyydistä

                                                                           ***

Tonttu Tohvelo istui täydessä junassa, jossa oli useita Tanttulan tonttuja, menossa Korvatunturille. Perille päästyään he saivat ohjeet aattoa varten. Tonttu Tohvelolle se tiesi pitkää iltaa, sillä oli lennettävä Amerikkaan asti ja siellä avataan paketit vasta jouluaamuna.Nyt hän lähti koti vierasmajaa nukkumaan ja aamulla käskyjakoon.

Miten sujuu käskynjako ja miten rehtori Miinan toimen? Se selviää, kun aukenee kahdeskymmenesensimmäinen luukku.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti