Aiheittain

maanantai 21. joulukuuta 2020

Joulukalenteri 2020 Kahdeskymmenes ensimmäinen luukku

 Tonttu Tohvelo oli nauttinut ohraryynipuuron ja karpalokiisselin jo aikaisin. Juhalapuvun viimeinen tarkastus ja sitten hän laittoi puvun pukupussiin. Hetken hän ihasteli uusia tallukkaitaan, jotka helposti löytyi Tonttu Saappaanvarren suuresta varastosta. Tonttu Saappaanvarella oli suuri joukko apulaisia, jotka tekivät tallukkaita varastoon, joten oikeat jalkineet löytyivät helposti.

Nyt Tonttu Tohvelo istui junassa, pukupussi kiinnitettynä hattuhyllyn koukkuun. Matka Korvatunturille ei ollut pitkä, joten junamiehiksi riitti Valtteri Vaara ja Simeon Sinivuori. Saavuttuaan Korvatunturille alkoi Tonttu Tohvelo tehdä vuodetta vierasmajassa ja koska kello oli jo pitkällä, päätti hän menna nukkumaan, sillä aamun tiedotustilaisuus oli jo varhain.

Rehtori Miina Sariainen oli ongelmissa poikaporukan kanssa. Millään ei tahtonut mennä perille kiva-koulu hanke, vaan pojat urputtivat oikeudestaan kohdella vääräuskoisia, joten väkivallan ihainnoisti tuli kotoa ja Miina päätti, että nyt on töitä lapsensuojelun aika.

Miten Miinan toimet onnistuvat ja kuinka sujuu Tonttu Tohvelolla Korvatunturilla? Se selviää, kun aukenee kahdeskymmenes toinen luukku.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti