Aiheittain

lauantai 5. joulukuuta 2020

Joulukalenteri 2020 Viides luukku

 Tonttu Tohvelo oli herännyt varhain ja söi rauhassa aamupuuroaan ja luki Tonttulan sanomia. Taas uusi tapaus koulussa ja nyt tarvittiin jo ambulanssia ja poliisia paikalle. Ompa tilanne mennyt huonoksi tuumi Tonttu Tohvelo. Onkohan Rehtori Agricola tietoinen menosta nykykouluissa. Varmaan on ja tekemässä asialle jotakin, tuumi Tonttu Tohvelo ja suuntasi sitten kohti veturihallia, sillä tänään lähdetään matkaan.

Asemalle oli tullut jo paljon porukkaa lähtöä katsomaan ja Millisentti Mitta, Anniina ja Aukustiina Manteli kantoivat viimeiset tuoreruuat ravintolavaunuun. Hyvin esilämmitetty veturi helähti helposti kuumaksi ja kehtti höyrypaineensa. Oli aika lähteä matkaan ja katsojat pienenivät ja tuikkujen valvot alkoivat sammua, mitä pidemmälle juna kaamoksessa kulki.

Rehtori Agricola oli tyytyväinen eiliseen keskusteluun ja jäi vielä odottamaan lisätietoja TES:n mestaritontulta. Tonttu Miinus on hyvä tietojen kerääjä ja varmasti saa tietoonsa välttämättömät asiat, tuumi Rehtori Agricola. Huomista puhelua odotellessa Rehtori Agricola siirtyi koulun keittiöön ja nautti kupillisen Tonttu Mantelin kanssa ja puhui huomisesta juhla-ateriasta.

Millainen juhla on tulossa? Se selviää, kun aukenee kuudes luukku.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti