Aiheittain

keskiviikko 23. joulukuuta 2020

Joulukalenteri 2020 Kahdeskymmenes kolmas luukku

Tonttu Tohvelo istui Tonttu Kotitontun kanssa Korvatunturin suuressa salissa ja söi hyvällä ruokahalulla muorin laittamaa kaurapuuroa, joka oli hyvin haudutettu eikä turhia sekoteltu. Matkaan lähdetään heti lounaan jälkeen. Kun asiat oli korjattu pois. Alkoi tiedotustilaisuus, jossa käytiin läpi maat, jossaa kukin tonttu käy, yleiset säännöt ja muita tarpellisia tiedonantoja. Kuten eväspakettien säilytyspaikat ja kartat, sun muut. Tiedoitustilaisuuden päätyttyä tontut siirtyivät makuusoppeihin ja vaihtoivat juhlatamineet päälleen. Sitten olikin aika lounastaa ja lounaan jälkeen Tonttu Tohvelo ja Tonttu Kotitonttu siirtyivät Amerikkaan lähtevään koneeseen. Osa koneista oli lähtenyt jo edellisenä iltana matkaan, sillä täytyi huomioidan aikavyöhykkeet."Saas nähdä, minnonen reissu tulee": sanoi Tonttu Tohvelo ja Tonttu Kotitonttu sanoi: "Sen näkee sitten kun reissu on tehty".

Rehtori Miina Sariaisella oli oli ongelma poikalauman suhteen. Tuntui, etteivät he kuuntele lainkaan, mitä heille yrittää sanoa. Hän päätti pyytää apua, niin sosiaalitoimelta kuin psykiatrilta sekä poliisilta ja maahanmuuttoinstansilta. Poikien päähän taottiin käyttäytymissääntöjä ja lain tulkintaa. Pojat pelästyivät, kun kerrottiin, että he ovat korvausvelvollisia loukkaantunelle tytölle ja hänen perheensä on nostanut asiassa kanteen. He tajusivat, ettei perheiden rahat riitä, kun vanhemmat on työttömiä ja kielitaidottomia.

Pojat myös kuulivat, että he ovat rikosoikeudellisessa vastuussa, joten oikeuskäsittely on edessä ja sakkotuomio mahdollinen. Pojat järkyttyivät lisää. Pieni kepponen eiuskovalle tulee kalliiksi ja heillä ei itsellä ole tuloja eikä perheen tulot ssossusta ole kovinkaan suuria. Lastensuojelu ilmoitti vielä keskustelevan vanhempien kanssa ja sekös tässä onkin nöyryyttävää

Mikä on poikien tilanne? Se selviää, kun aukenee kahdeskymmenes neljäs luukku.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti