Aiheittain

sunnuntai 6. joulukuuta 2020

Joulukalenteri 2020 Kuudes luukku

Tonttu Tohvelo ja Tonttu Kotitonttu olivat heränneet jo aikaisin ja nauttivat riisipuuroa aamupalaksi. Sen syötyään he menivät veturiin vapauttamaan yövuoroa tehneet Valtteri Vaaran ja Simeon Sinivuoren, jotka puolestaan menivät iltapuurolle ja vähäksi aikaa nukkumaan. Junan pitäisi olla perillä puolilta päivin.

Pikkuhiljaa alkoivat vierailevat tontut kömpiä esiin punkistaan. Tomte Kyrktorn kehui riisipuuron makua ja Elf Stroom taas kehui kovin lohileipäsiä. Pikkuhiljaa tontut saivat syötyä aamiaisen ja siirtyivät hytteihin pukeutumaan, kukin alueensa mukaiseen tonttupukuun sonnistautuneina. Juna puksutti Tonttulan asemalle tasan kello kaksitoista. Laiturilla oli paljon väkeä vierita vastaanottaamassa. Itse kunnanjohtaja Tonttu Tuikitärkeä, yhdessä rouvansa Tontturouva Tuikitärkeän kanssa olivat tulleet vastaan vieraita.

Juna-asemalta siirryttiin koulun juhlasaliin, johon oli katettu juhlava ateria. Oli poronpaistia ja Tonttu Lohipyrstön suolaamaa ja savustamaa lohta ja ahventa. Ateria sujui valtavan puheensorinan merkeissä. Bertha Kaukokatse oli innokas ruuanlaittaja ja kyseli nyt Tonttu Lohipyrstöltä ohjeita savustamiseen, minkä hän auliissti antoikin.

Rehtori Agricola nousi puhujapönttöön, kun ruoka oli saatu viimein syötyä, ja toivotti kaikki lämpimästi tervetuleeksi. Koulun kuoro esiintyi seuraavaksi Tonttu Sointuvan johdolla. Sitten siirryttiin ulos lipun nostoon, johon tänä vuonna oli päätösluokasta mukana Tonttu Hopeaparta, Sini Sinivuori, Sami Sammalrikko ja Pauliina Pykälä. Kaikki sujui hienosti, sillä oppilaat olivat ahkerasti opetelleet lipun nostoa Tonttu Sirkkelin opissa. Lipin noston jälkeen laulettiin perinteisesti Finladia hymni yhdessä.

Koulun juhlasalista olivat ruokapöydät poistuneet ja penkit siirretty seinustoille. Keittiön seinälle oli katettu napostelupöytä ja Tonttu Manteli toi pöytään kuuman glögijuoman. Alf Hoff piti juhlapuheen ja kertoi Norjan kuningasperheen terveiset, sillä hän toimi Norjan linnassa ja oli hyvin arvostettu kuninkaan ja krruununprinssin silmissä.

Miten juhlat eteni? Se selviää, kun aukenee seitsemäs luukku.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti