Aiheittain

maanantai 17. toukokuuta 2021

Makroskooppisia havaintoja XXI

 Budjettiriihestä tuli keskustan ylläpitämä farssi, josta ei herunut kuin turpeelle vähän tukea. Muutoin tulos jäi laihaksi ja koko hallituskin oli vaarassa, sillä keskusta halusi jopa irtisanoa itsensä.

                                                                        °°°

Ohisalo sitten lupaili syksyn budjettiriiheen kovia ilmastotoimia, jotta tämä ilmastohömpötys saadaan vietyä loppuun. Autoilijoita kuritetaan, jopa 40 sentin korotuksilla polttoaineeseen ja paljonko lisäkuluja aiheuttaa päästökauppa. Teollisuus tulee ainakin kärsimään ja pitkän matkan rahtarit toteavat, että on halvempi tankata Norjassa, kuin kotimaassa. Tuotteiden hinnat tulevat ainakin nousemaan.

                                                                        °°°

Nuorisorikollisuus on laskenut, mutta raaistunut. Tekijöinä on pääsääntöisesti tulijalapsukaiset, jopa toisessa polvessa ja kielitaito on huono kummallakin. Puukkoa kannetaan mukana ja ihannoidaan rikollista elämäntapaa tai muuten elvistellään. Poliisin keinot on vähissä ja sosiaalihuolto ei pysty vastaamaan näistä nuorukaisista enää.

                                                                          °°°

Huumeisiin kuolee porukkaa liki yhtä paljon kuin liikenteessä. Yle Areenassa on hyvä dokumentti aiheesta, nimeltään Narokomania. Kannattaa katsoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti