Aiheittain

keskiviikko 15. toukokuuta 2024

EU-vaalit

EU-vaalit on koittamassa ja aamun aviisissa on viime aikoina ollut kolme pääkirjoitusta, jossa varoitellaan äänestyskäyttäytymisestä ja erittäin paljon varoitellaan äärioikeiston noususta. Media on tehnyt selväksi, jo aikaa sitten, että perussuomalaiset ovat äärioikeistoa. Olen miettinyt, miten äärioikeisto määritellään. Mediassa ja vasemmistossa se on automaattisesti kuuluminen perussuomalaiseen puolueeseen tai sitä äänestäneisiin.

EU:sta ei maallemme ole ollut mitään hyötyä. Viimeinen niitti oli itselle tuo palautuspullodirektiivi. Etelä-Eurooppa tekee eniten muovijätettä, kun vesikin pitää ostaa pulloissa. Vesi hanasta, kun siellä on juomakelvotonta. Nämä direktiivin mukaiset pullonkorkit on syvältä ja haittaavat päivittäistä käyttöä. Suomessa palautusautomaatteihin saadaan sovitettua yli yhdeksänkymmentä prosenttia myydyistä puteleista ja nyt tämä järjestelmä ollaan EU:n toimesta tuhoamassa. Hyvin jätteensä hoitanut pohjoinen, joutuu tekemään miljoonien investoinnit, etelän leväperäisyyden vuoksi.

Ennallistamisdirektiivi taas tekee pohjoisesta etelän luontoreservaatin ja maksaa pohjoiselle miljardeja. EU:n jäsenmaksutkaan ei mene tasaisesti. Köyhä Suomi maksaa jäsenmaksuja enemmän kuin rikas Alankomaat. Suurinta päätäntävaltaa käyttävät rikkaat Sakasa ja Ranska. Pienellä Suomella ei vaikutusmahdollisuuksia ole ja saamme maksaa siitä kovan hinnan.

Euro on vaikeuttanut vintiteollisuuttamme, sillä rikkaat etelänmaat jakavat teollisuudelle muhkeita tukia. Mielestäni meidän tulisi irtaantua eurosta ja ottaa markka takaisin. Ruotsi piti oman valuttansa, kuten Tanka ja Norja, he ovat pärjänneet hyvin ja velkataso bruttokansantuotteesta on noin 30 %. Meillä se lähentelee kahdeksaa kymmentä prosenttia. Vasemmisto ja media kiukuttelee hallituksen säästötoimista, jotka on pakko tehdä.

EU:n talouskuri ei myöskään ole koskenut etelän maita, joilla velkasuhden on yli 100 % bruttokansantuotteesta. Selvityksiin ne eivät ole johtaneet. Pakolaiskysymyksen ratkaisu näyttää myös naurettavalta. Sitä on hiottu jo kauan ja nyt päätöksenä näyttää taas kerran olevan taakanjoko eli otat vastaan haittamaahanmuuttajia tai uutuutena maksa siitä niille valtioille, jotka ovat EU:n ulkorajaa ja joihin tulee eniten. Tämä tulee kalliksi maihin, jotka eivät oel valmiita taakanjakoon, sillä yhden musulmaanin hinnaksi tulee 10 000 euroa per pää, per vuosi. Suurempaakin päähintaa on esitetty ja sitä ovat vastustaneet pääosin iltablogin valtiot. Haitalliset maahnamuuttajat hakeutuvst etupäässä maihin, joissa on paras sosiaaliturva ja sitä itäblogin maissa ei ole ja mamut eivät niissä viihdy. Britannian Ruanda-malli alkaa kuulostaa kiinnostavalta.

EU:ta ajetaan kohti liittovaltiota, joka ei toimi. On mukan liian erilaisia valtioita. Pitäisi palata vanhaan kauppaliittoon. Itse en uskonut lupauksia EU:n liittymisestä ja äänestin sitä vastaan. Ennustukseni toteutui eli euro on nyt yksi markka. Ei tullut halpaa ruokaa.Vuosi maahan on tullut matuja, jotka ovat jengiytyneet ja tehneet paljon rikoksia. EU:n alueella on ollut myös paljon mellakoita ja niihin on liittynyt tuhotöitä, joista vastuun kantavat mamut ja viherkommunistit. Mumu ovat mielenosoituksissa vaatineet monissa maissa kalifaattia.ja sharia-lakia. He eivät ole kotiutuneet länsimaiseen yhteiskuntaan, vaan pitäneet oman kultturinsa, joka on kivikaudelta.

EU ei tule toimimaan nykyisessä muodossaan. Yhteisöön on otettu jäseniksi köyhiä itäblogin maita, joiden demokraattinen taso on vähän niin ja näin. Monet niistä on riippuvaisia Venäjän energiasta. EU on lisännyt itäblogin maita runsaasti ja nytkin on esimerkiksi päässyt ehdokkaaksi Georgia, joka on tekemämässä Venäjän kaltaisen lain ulkomaisista agenteista. Ei tule hyvältä näyttämmän. Jo nyt Unkari pistää kampoihin.

EU on taas esittänyt uutta yhteisvelkaa Ukrainan tukemiseksi. Tämä pitää torpata, sillä se kostautuu Suomelle kalliina. Jouduimme jo koronayhteisvelasta maksamaan seitsemän miljardia. Sieltä saatu tuki pieneni pienemistään ja Sanna Marinin hallitus sössi niidenkin rahojen käytön. Joskin sitä hehkutettiin. Suurimman potin sai Italia, jonka valtionvelka on huipputasoa.

Kannattaa äänestää ehdokasta, joka palauttaa EU:n vanhalle tasolle. Nykyinen EU on enää sanelupoliittinen yhteiso, joka ei kunnioita kansallista suvereeniteettisyytä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti