Aiheittain

keskiviikko 10. joulukuuta 2014

Joulukalenteri 2014 kymmenes luukku

Tänään taidan tehdä joulukortit ja tervehdykset kirjoittaa myös kaukaisemmille sukulaisille ja tuttaville, tuumasi Tonttu Tohvelo ja ryhtyi listaamaan tarvittavia välineitä. Lyijykynä ja teroitin, pahvia ja sakset sekä värikynät.

Kovin taitava ei Tonttu Tohvelo piirtäjänä ollut, mutta hyödynsi muita taitojaan. Pahvista leikkasi kuusipuun ja värillä valkoisella oksat kuorrutti. Punaisella värillä muutaman omenan pienen oksille laittoi.

Kortin alareunaan vielä tervehdyksen kirjaili. Monta meni tiimaa, ennen kuin kaikki kortit tehty oli ja kuoriin sujautettu ynnä osoitteet kirjoitettu. Tonttu Tohvelo nousi ylös ja venytteli. Hauskaahan tämä on, mutta jäykistyy kun paikoillaan vain istuu. Hän keräsi tarvikkeet pois ja päätti, nyt ulos sivakoimaan pois jäykkyys ja kankeus lihaksista.

Tonttu Tohvelo otti sivakat esiin ja lähti hiljakseen hiihtelemään. Tunturin rinteelle päästyään, hän huomasi siellä monta tuttua. Eilinen leipomistalkoot olivat monen saanut ajattelemaan päivää ulkosalla. Riemua riitti tunniksi pariksi, kun tonttuväki ulkoilusta iloitsi.


Reippailun jälkeen hiihteli kotiin ja iltatoimet suoritti. Nättejähän noista tuli, tuumasi Tonttu Tohvelo makeasti haukotellen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti