Aiheittain

maanantai 29. tammikuuta 2018

Sananen presidentin vaalista

Vaalit oli kerrasta paketissa Saulin napattua pääpotin. Toki tämä oli ennalta arvattavissa, mutta potti oli suoran vaalimenetelmän suurin. Ennakkoäänestyksessä rikottiin myös ennätys ja oikeastaan varsinainen vaalipäivä ei tulosta juuri muuttanut. Haaviston kakkosija oli myöskin odotettu presidentintin vaaleissa.

Lauran kolmosija oli hienoinen yllätys minulle, sillä ennen vaalikampanjaa hän oli minulle tuntematon nimi. Oikeastaan hän esitti kampanjassaan monta hiena asiaa, mutta yhteen olisin kaivannut meikäläisen nälöistä perustelua. Laura esitti burkan kieltoa, mikä minusta on hyvä juttu. Tietysti tästä älähdettiin, mutta se minun näköinen perustelu eli kuka meillä (länsimaissa) peittää kasvonsa? Vain henkilö, joka aikoo tehdä jotain lainvastaista ja ei halua itseään tunnistettavan.

Laura jätti taakseen vanhat konkarit eli Paavon ja Matin. Luojan kiitos hännille jäivät Tuula ja Merja, joista kumpikaan ei ole saanut sotkua kummoisempaa aikaiseksi. Nilsin tulos oli mielestäni odotettu. Nyt on vanhoilla puolueilla pohdinnan paikka, sillä eduskuntavaalit alkavat kolkuttelemaan ovelle. Paavon pettymys ainakin oli syvä ja saattoi lipsahtaa paha sana. Muut eivät juuri ole kommentoineet, mutta ilmeet kertovat sanoja enemmän. Tosin huulilta voi lipsauttaa täysin päinvastaista, kuin naamavärkki kertoo.

Ei Sauli ole mielestäni toiminut ihan odotusteni mukaan, mutta on huomattavasti ylempänä kuin kävelevä katastrofi. Oudolta tuntuu myös median vertaus uudesta Kekkosesta ja koska olemme Suomi, niin tuskin Sauli onnistuu Putiineja tekemään, joten vertaus Urkkiin on perin ontuva. Itse olisin toivonut, että presidentti olisi myöntänyt maamme monet ongelmat ja käyttänyt veetto-oikeuttaan monien päättömien lakien suhteen ja erityisesti niissä, jotka ovat vahingollisia maallemme ja sen kansalle.

No, Sauli saa sitten pitää valtiolaivan kapteenin virkaa seuraavat kuusi vuotta ja Mäntyniemen lattioilla saa ravata Lennu (suloinen koira, median mukaan, mutta makuasioista ei voi oikein kinastella ja toimituksen mielipide on kaukana suloisesta) mielin määrin. Jenni edustaa sen verran kun jaksaa, mutta hyvin hän sen homman on hoitanut, vaikka maailmankuva on erilainen kuin meikäläisen. Kohta sinne tulee uusi asukas ja Lennu saa myöhemmin seuraa samalla persketiivisellä näkemyksellä olevan konttaajan.

Toivottavasti Sauli ottaa nyt itseään niskasta kiinni ja toimii kansan parhaaksi, sillä ääntänsä käyttäneistä 62,7 % piti häntä hyvänä johtamaan kansaa. Mandaatti on siis melkoinen, joten on tullut aika lunastaa tuo mandaatti ja toimia sen mukaan.

2 kommenttia:

  1. Sitä ei ole meedioissa kerrottu, en ole ainakaan huomannut, että miloinka Sauli pitää isyysloman? Ja koska jää kotiin lasta hoitamaan, että rouva Jenni pääsee duuniin eläkettä kartuttamaan. Ihan niin kuin tavan kuolevaisetkin. Ihmettelee Huru-ukko

    VastaaPoista
  2. Tervehdys Huru-ukko!

    Ei ole kerrottu. Ainoa, jonka muistan on Saulin sanat, että isyydestä huolimatta hän hoitaa työt ensin. Taitaa Jennille jäädä edustus voimiensa mukaan.

    VastaaPoista