Valtionvarainministeriö on julkaissut budjetin raamit ja pahalta näyttää, sillä esitys on 2,3 miljardia alijäämäinen, mikä tarkoittaa sitä, että jälleen kasvatetaan valtion velkaa 109 miljardiin euroon. Tätä osattiinkin jo odottaa, sillä hallituksen esitykset olivat sitä luokkaa, ettei niitä pelkillä veronkorotuksilla makseta.
Verotustas korotetaan ns. haittaveroilla, joka koskee tupakkaa, polttoainetta ja virvoitusjuomia. Ansiotuloverotukseen ei nyt esitetty korotusta, mutta ei myöskään kevennyksiä ja tuo polttoaineveron nosto koskee kaikkia vauvasta vaariin, sillä korotus tulee näkymään tuotteiden hinnassa. Virvoitusjuomavero koskee myös kivennäis- ja lähdevesiävesiä vaikkei niissä sokeria olisikaan. Alkoholiveroon ei nyt uskallettu puuttua, vaikka hallitusohjelmassa sekin oli esillä. Tähän on syynä Viron ja Latvian alkoholipolitiikka, joka laski veroastetta. Nyt ei nostoa toteutettu, sillä pelätään viinarallin kiihtyvän.
Kankkulan kaivoon eli kehitysapuun syydetään 75 miljoonaa euroa. Kehitysapuun käytetty raha on tupannut menemään ihan muualle kuin sinne, mihin se on tarkoitettu ja tämä on ollut tiedossa jo kauan.
Lisäksi budjettiehdotuksessa esitetään rahaa koulutukseen ja se on mielestäni oikein, sillä itse en hyväksynyt leikkauksia koulutuksesta, sillä se on panostusta tulevaisuuteen, jotta meillä on ammattitaitoista väkeä. Tiestölle on luvassa hieman, mutta potista osa menee vesi- ja raideliikenteelle ja tämä tarkoittaa, että tiestön kunto jatkaa rapautumistaan.
Sitten tulopuolelle, joka on lähinnä utopiaa eli hoetaan mantraa "saamme työllisyyden nousuun" ja tällä on sitten tarkoitus kattaa menot. Epäilen tätä todella pahasti, sillä taantuma väijyy jo oven takana, sillä Saksan bruttokansantuote on jo pakkasen puolella.
Nähtäväksi jää, mitä lisäbudjetti sisältää.
"... esitetään rahaa koulutukseen ja se on mielestäni oikein, sillä itse en hyväksynyt leikkauksia koulutuksesta, sillä se on panostusta tulevaisuuteen, jotta meillä on ammattitaitoista väkeä."
VastaaPoistaTätä koulumenestysasiaa olen miettinyt uudelta kantilta. Aikaisemmin hyvistä PISA-tuloksista ylpeiltiin ja Suomeen tultiin ulkomailta tutustumaan koululaitokseen. Nyt tulokset ovat heikentyneet ainakin suurissa maahanmuuttokaupungeissa kouluhäiriöiden ja boko haram-asenteen myötä. Osa koulun läpäisseistä ei osaa edes lukea. Kansalaiset eivät kaikistellen ymmärrä toistensa kieltä. Opetusministerimme Li Andersson onkin todennut, että jatko-opintoihin pääsemiseksi korostetaan liikaa vaikeita aineita, kuten matematiikkaa.
Vaikuttaa, että asiantilaa ei edes pidetä pahana. Nimittäin, onhan tavallaan rasismia, että meillä on ollut perinteisesti hyviä koulutuloksia. Jo yli sata vuotta on kansa saatu käytännössä täysin luku-, kirjoitus- ja laskutaitoiseksi. Miksi meillä kehitys on ollut hyvää, mutta valtaosassa maailmaa ei? Sen pohtiminen johtaa poliittisesti epäkorrekteihin johtopäätöksiin ja vihapuheeseen.
Itse asiassa, tulosten heikentyminen edistää tasa-arvoa muuhun maailmaan nähden. Amattitaitoisen väen määrä ja kansakunnan menestyksen korostaminen on elitismiä. Samalla, kun Suomi vahvistaa kehitysmaiden korruptiota kehitysapurahoituksella, se kehitysmaalaistaa itseään. Se on tasa-arvoa, johon esim. nykyhallitus tosiasiassa pyrkii. Sisäisesti hajanainen ja Kela-vetoinen kehitysmaa-Suomi on helpompi liittää globaaliin valtakoneistoon kuin itsenäinen, omanarvontuntoinen ja kyvykäs Suomi. Medialukutaidoton kansa on myös paremmin turvassa epätoivotulta informaatiolta. Nykydemokratian ehtonahan on, että kansa luottaa siihen, mitä se kuulee vastuumedioista ja äänestää kulttuurimarksilaisittain. Elämme ylös-alaisin olevassa Orwell-maailmassa.
Tervehdys MikkoK!
VastaaPoistaItse tuota käsittelinkin tuossa Rapautunut perusopetus jutussa. Kuitenkin olet hyvin tiivistänyt käänteisen Orwellisyyden.
Mitä nyt olen antanut itseni ymmärtää valemedian jutuista niin budjetti menee siihen toivotaan toivotaan osastoon hyvin vahvasti. Eli sävellahjapuolelle.
VastaaPoistaHuru-ukko
Tervehdys Huru-ukko!
VastaaPoistaSinne se todellakin on menossa.